Zoo: Lad være med at fodre aberne

Munkholm Zoo mangler stadig to berberaber, og dyrepasserne er udfordret af, at nogle borgere i god tro har fodret den ene af dem

I lørdags stak fire berberaber af fra deres indhegning i Munkholm Zoo ved Balle på Djursland. Siden da har indehaver Benny Johansen sammen med sine ansatte forsøgt med mange forskellige metoder at fange dem igen.

Onsdag lykkes det med to af aberne, men to mangler stadig. Og den zoologiske have går nu ud og fraråder lokalbefolkningen at hjælpe til, selvom mange gør det i god tro.

- Nogle borgere så den ene lidt uden for byen og forsøgte at fange den. De valgte så også at fordre aben, og det hjælper os langt fra. Vi forsøger jo at lokke den til os med mad, så nu er vi nærmest slået tilbage til start, fortæller Benny Johansen til tv2oj.dk.

Zoo-direktør: Vi trængte til en succeshistorie, og det fik vi

Han tror, at folk gør det i bedste tro, fordi aben måske ser sulten ud, men det hjælper altså langt fra Munkholm Zoo i kampen for at få de to sidste berberaber tilbage.

Holder stadig vagt

- Vi fortsætter selvfølgelig kampen. En sidder vagt ved grantræerne nær vores park, hvor en af aberne sidder, og jeg er taget ud til stedet uden for byen, hvor den anden er set. Det vigtigste er, at aberne får ro, så de får lyst til at spise den mad, vi lægger ud, siger zoo-direktøren.

Rystet zoo-direktør svinet til efter abeflugt

Der forsøges torsdag med bure fyldt med mad, som man håber, aberne vil gå ind i. Det var samme fremgangsmåde, som i går lokkede to af aberne hjem.

Herunder kan du se et indslag med Benny Johansen, som TV 2 | ØSTJYLLAND lavede onsdag: