- Yen skal blive, ellers går jeg

Byrådskandidat raser over udvisning

03:27

Helge Jørgensen melder sig ud af Socialdemokratiet, hvis Yen Ngoc bliver smidt ud af Danmark.

1 af 2

I mere end 50 år har Helge Jørgensen været medlem af Socialdemokraterne. Men det kan meget vel snart være slut. Han er rasende over, at partifællen Morten Bødskov ikke vil gribe ind i sagen om Yen Ngoc og Kenneth Iversen, der er blevet nægtet familiesammenføring.

- Jeg er så flov over mit gamle parti, siger Helge Jørgensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Efter en arbejdsulykke valgte Kennet Iversen at uddanne sig til ingeniør. I den forbindelse modtog han kortvarigt revalidering. Og det er den revalidering, der nu får Udlændingestyrelsen til at sige nej til familiesammenføring. Ifølge loven kan personer, der har modtaget offentlige ydelser de seneste tre år ikke blive familiesammenført.

Yen Ngoc skulle have forladt Danmark fredag inden midnat. Men efter at have truet med at gøre skade på sig selv og familien, er hun indlagt på Psykiatrisk Hospital i Risskov.

- Jeg er rystet over at myndighederne tolker reglerne så stramt. Men jeg er endnu mere rystet over, at mit parti og mine partifæller ikke gør noget i den her sag. Vores borgmester har kæmpet for familien, men socialdemokraterne på Christiansborg gemmer sig i stedet for at handle, siger Helge Jørgensen.

Den måske snart tidligere socialdemokrat er blevet opfordret af partifæller til at sove på sin drastiske beslutning om at melde sig ud af partiet, og i stedet blive og kæmpe.

- Jeg har ikke brug for at tænke over min beslutning. Jeg var så rasende i aftes, at jeg slet ikke kunne falde i søvn. Jeg har altid sagt at Socialdemokraterne ikke er ene om at bestemme på Christiansborg. Men lige præcis i den her sag er det en socialdemokratisk justitsminister, der kan ændre en forkert beslutning. Og det vil han ikke, siger Helge Jørgensen.