Yahya Hassan sultestrejker i fængslet

Sultestrejken er indledt i protest over manglende behandling af skader efter en trafikulykke, oplyser Yahya Hassans advokat.

Den aarhusianske digter Yahya Hassan, der sidder varetægtsfængslet for grov vold og ulovlig våbenbesiddelse, er gået i sultestrejke.

Det oplyser hans forsvarsadvokat, Claus Bonnez, i en e-mail til Ritzau.

Sultestrejken er indledt i protest over den behandling, som Yahya Hassan har fået efter anholdelsen i Hasle ved Aarhus 20. marts.

- Han sidder fortsat i en fængselscelle med ubehandlede skader efter en trafikulykke midt i februar. Han har smerter mange steder, herunder fra et brækket håndled, og et brækket ribben, skriver Claus Bonnez.

Allerede i forbindelse med Vestre Landsrets stadfæstelse af varetægtsfængslingen protesterede Claus Bonnez på vegne af sin klient over, at han - Yahya Hassan - ikke kunne få behandlet sit håndled.

Yahya Hassan skal forblive fængslet

Og smerterne er ikke blevet mindre, skriver advokaten.

- Han klager ikke kun over smerter, men også at han ikke er i stand til at varetage sin personlige hygiejne. Han har svært ved at gå, svært ved at soignere sig for eksempel i forbindelse med toiletbesøg. Han behøver hjælp til sådanne gøremål, hvilket han ikke får, skriver Claus Bonnez.

Varetægtsfængslingen af den 20-årige enfant terrible gælder foreløbig frem til 18. april.