Yahya Hassan i ny ballade

Yahya Hassan har angiveligt været involveret i verbalt klammeri med en bartender torsdag morgen ved Café Under Masken i Aarhus

Billede fra 9. maj, hvor Yahya Hassan blev dømt for vold ved byretten i Aarhus.

Knap nok havde den 20-årige digter og folketingskandidat Yahya Hassan forladt studiet hos TV 2 | ØSTJYLLAND, hvor han ellers mere end gerne ville blive hængende, før der var nyt postyr om provopoeten.

Se også: Yahya Hassan nægtede at gå.

Torsdag formiddag skulle han angiveligt have skabt furore omkring Hotel Royal ved siden af Under Masken og endte selv med at tilkalde politiet, fordi han angiveligt var blevet overfaldet af en bartender ved caféen. Det skriver stiften.dk.

Ifølge barchef på Café Under Masken, Ludovic Lapierre, kom Yahya Hassan i bil, parkerede og begyndte at provokere ham og svine ham til, mens han gik og stillede borde frem udenfor. Folk kom ud fra butikker og cafeer i området for at se, hvad der foregik, og Yahya Hassan skulle have prøvet at hidse ham op, hvorefter Lapierre bad ham gå og prøvede at få ham væk, da Yahya Hassan til sidst gik ind på Hotel Royal og bad dem ringe efter politiet.

Overfor TV 2 | ØSTJYLLAND, bekræfter han at han "havde en dårlig oplevelse med Yahya Hassan torsdag morgen." Han fortæller yderligere til Stiften.dk, at Yahya Hassan er den værste gæst, han har oplevet i sine 20 år som bartender, og at han aldrig har oplevet nogen tale så ubehageligt og provokerende, siger han til avisen.

Skylder en undskyldning

Digteren og folketingskandidaten har ellers karantæne fra Under Masken, indtil han har givet en undskyldning til den pågældende bartender og caféens ejer, Yahya Hassan gode ven Hans Krull.

Det fortæller Hans Krull, da TV 2 | ØSTJYLLAND fanger ham i telefonen.

- Jeg er altid på mine ansattes side, han (Yahya Hassan, red.) kan ikke komme her, før han har sagt undskyld. Hvis han er et mandfolk, giver han en undskyldning til barchefen og mig. Han kunne måske skrive et digt, det bliver nok det længste digt, han har skrevet i sit liv, siger Hans Krull til tv2oj.dk.

Optrinnet torsdag morgen kommer i kølvandet på en episode forrige lørdag, hvor Yahya Hassan heller ikke ville forlade Café Under Masken, da caféen lukkede.

Se også: Vært: Situationen tog fusen på mig.

Hans Krull mener, at den unge folketingskandidat må være stresset over al opmærksomheden. Han understreger overfor Stiften.dk, at ingen blev anholdt, da politiet ved torsdag 10.30-tiden kom til stedet og blandt andet talte med en række vidner.

Verdensberømt for hurtigt

- Jeg synes, det er en uheldig måde at føre sig frem på, hvis man gerne vil stille op som løsgænger. Han laver lort i det for sig selv. Måske er han træt af politik, det gavner ham i hvert fald ikke, tværtimod, siger Hans Krull, der mener, at hans gode ven er blevet verdensberømt for hurtigt, og at det nu er x-factoren, som slår igen.

Hans Krull mener også, at det er et lille mediestunt, da de små skandaler skaber omtale.

- Jeg er bange for at det ender galt, og det er kærlig ment, siger Hans Krull.

Østjyllands Politi har ingen kommentarer til episoden og vil hverken be- eller afkræfte, om de sendte en patrulje til stedet torsdag morgen.

TV 2 | ØSTJYLLAND har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Yahya Hassan.