X Factor: Babou på tredjeplads

16-årige Babou fra Trige fik en tredjeplads i X Factor-finalen i Parken

Foran et begejstret publikum i en propfyldt Parken sejrede 15-årige Sarah fra Herlev i fredagens X Factor-finale.

Sarah sluttede foran 32-årige Annelouise fra København og 16-årige Babou fra Trige nord for Aarhus og bliver dermed den fjerde vinder af musikprogrammet i Danmark.

I en direkte duel om sejren til sidst sang Sarah og Annelouise nummeret "Min Øjesten", som også er den første single fra X Factor-vinderen 2011. Inden de optrædener var Babou blev siet fra, da han modtog færrest sms-stemmer efter deltagernes første tre sange.

"Min Øjesten" er i øvrigt skrevet af Anne Linnets søn Alexander, der er bedre kendt under sit kunstnernavn Xander.

Sarah, som til dagligt går i 9. klasse og inden finalen var bookmakernes favorit, imponerede desuden så meget med sin udgave af Lady Gagas kæmpehit "Pokerface", så hun fik flest sms-stemmer.

Hun var også på scenen med aarhusianske Carpark North, og sammen sang de en udgave af det danske bands hit "Shall We Be Grateful".

En af aftenens helt store oplevelser var, da finalisterne åbnede showet med at optræde sammen med det legendariske britiske boyband Take That.

Det blev til en fælles udgave af Take That-hittet "The Flood", som er bandets første single, efter at Robbie Williams er vendt tilbage i gruppen.

Også Aqua var på scenen for at give et nummer med Babou.