Würtz: Jeg er ovenud lykkelig

Den tidligere verdensmester for juniorer Mads Würtz Schmidt viste klassen, da han lørdag vandt DM i enkeltstart for U23-ryttere

Den 21-årige Team ColoQuick-rytter fra Randers brugte 39 minutter og 38,69 sekunder på at tilbagelægge ruten i Randers og var urørlig på sidste halvdel af den 31 km lange strækning.

Han henviste vinderen fra i fjor, Søren Kragh Andersen, fra Team Trefor til andenpladsen og sølvmedalje, da denne kørte 38 sekunder langsommere i tiden 40.16,20 minutter.

Mathias Dam Westergaard fra Team Almeborg-Bornholm hentede bronze med tiden 40 minutter og 51,91 sekunder og måtte dermed se sig slået med ét minut og 13 sekunder af Würtz.

Ved VM i Danmark i 2011 blev Mads Würtz Schmidt juniorverdensmester, men han ønsker ikke længere at sammenligne med sine bedrifter som juniorrytter.

- Jeg gider ikke at sammenligne ting med mit juniorresultatet længere. Det er flere år siden nu, og det er noget, som står for sig selv.

- Man kan aldrig sammenligne noget med et verdensmesterskab - uanset hvilken klasse, det er i. Nu kigger jeg fremad, hvor jeg skal have en så god sæson som mulig, siger Mads Würtz Schmidt til feltet.dk.

Han er selv lidt overrasket over sejren på 38 sekunder ned til Søren Kragh Andersen.

Se: Würtz vinder U23-EM i enkeltstart

- Jeg var overrasket over, at jeg var så langt efter ham (Søren Kragh Andersen, red.) ude ved mellemtiden.

- Jeg fik at vide, at jeg var ét minut efter. Jeg forsøgte at holde rytmen hele vejen ind til mål, og det må så betyde, at han er gået ned. Jeg er bare ovenud lykkelig over, at det her lykkes på hjemmebane, siger Würtz.

Søren Kragh Andersen formåede ikke at genvinde titlen, og da han gik ned på den sidste del af ruten, efter at han førte efter 18,5 km.

- Jeg er selvfølgelig skuffet. Jeg gik efter sejren i dag - det bliver man nødt til at gøre, når man er forsvarende mester. Men at blive slået fire dage efter at have kørt Tour des Fjords og efter en måned med en masse etapeløb er også helt fint.

- At blive nummer to efter en mand, der vinder på hjemmebane, det er også okay, siger Søren Kragh Andersen.