Wrooom! Nye lovlige gaderæs på vej i Randers

Striben Randers har planer om fem ny streetrace i det nye år, og der bliver endnu mere at se på for tilskuerne

Sidste år blev et nyt initiativ sat i søen af fartglade mennesker i Randers. Lovlige gaderæs skulle give motorentusiaster en mulighed for at dyrke deres passion uden politiets ånden i nakken, og de blev en stor succes, som nu fortsætter i 2017.

- Der kommer fem løb ligesom sidste år. Det bliver i midten af april, maj, juni, juli og i Randers Ugen. Datoerne mangler bare lige at blive godkendt, men så vidt jeg ved, har ingen klaget under høringsperioden, siger bestyrelsesmedlem hos Striben Randers, Jesper Mølgaard, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Jeg ved, at der er en anden gruppe, som har planlagt 20 ulovlige løb, og datoerne for dem kan man let finde på nettet. Så det skulle man da tro, politiet vil gøre.

Jesper Mølgaard, Striben Randers

Igen i år bliver det i et industriområde på Frederikdalsvej ved Vestas i den sydlige del af byen, at løbene kommer til at foregå, og Striben Randers garanterer endnu mere gang i den end tidligere.

- Vi har fået lov til at sætte salgsboder op, hvor folk kan købe bilrelaterede ting, og så kommer der forskellige udstillinger af biler og motorcykler for tilskuerne, siger Jesper Mølgaard.

Jesper Mølgaard fra Striben Randers glæder sig til endnu fem lovlige gaderæs i Randers. 

Eneste malurt i bægeret på initiativet sidste år var, at stadig ukendte gerningsmænd i august hældte olie ud på strækningen, hvor løbene afvikles. Desværre er det ikke lykkes Østjyllands Politi at finde frem til hærværksmændene.

- Politiet har efterforsket det, de kan og har ikke fundet frem til noget, så de får lov til at slippe, lyder det fra Jesper Mølgaard.

Læs også Oliespild før lovligt gaderæs: Arrangør kalder det sabotage

Dengang mistænkte Striben Randers, at modstandere af de lovlige streetrace stod bag hærværket, og igen i år forventer man, at nogen vil være imod løbene.

- Jeg ved, at der er en anden gruppe, som har planlagt 20 ulovlige løb, og datoerne for dem kan man let finde på nettet. Så det skulle man da tro, politiet vil gøre, siger Jesper Mølgaard.

Det holder dog ikke ham og de andre fra foreningen i at arrangere de lovlige ræs. I begyndelsen af april vil man også være til stede i bymidten for at promovere sit foretagende og lokke flere folk ud til løbene.

I gennemsnit var der 1000 tilskuere sidste år – målet er i år at få det tal op på 1500.  

02:13

VIDEO: Masser af tilskuere mødte op, da det første lovlige streetrace i Randers blev gennemført i maj sidste år. Se TV 2 | ØSTJYLLANDs tv-indslag fra dengang.

Luk video