Wroom wroom! Motorcykler kørte i kortege for at sætte fokus på sygdom

De østjyske veje var godt fyldt op med motorcykler lørdag, da der ikke færre end tre steder i landsdelen blev afholdt store motorcykelarrangementer

01:27

VIDEO: Lørdag var der ikke færre end tre motorcykelarrangementer i Østjylland.

Flere steder i Østjylland var der lørdag mulighed for at lufte motorcyklerne i det gode weekendvejr.

Et stederne var ved Aarhus Universitetshospital i Skejby, hvor flere end 400 motorcyklister var samlet for at sætte fokus på diagnosen cystisk fibrose og andre sygdomme der ikke får lige så meget opmærksomhed som store sygdomsgrupper.

Det hele startede ved hospitalet, hvor der var taler og underholdning. Til velgørenhedsarrangementet blev der blandt andet holdt taler af sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) og regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Læs også Anders fandt en Harley Davidson fra 1926: Troede det var en knallert

Herefter kørte de mange motorcykler i kortege til Randers Regnskov.

En af de mange motorcyklister, der var med til arrangementet, var formand for Hit the road MC, Per ’Popeye’ Buchwald, og han fortæller om, hvorfor det kan lykkes at skabe sådan et sammenhold motorcyklisterne imellem.

Læs også Video og galleri: Mosten Raceday viser hestekræfterne frem

- Vi har et fællesskab omkring de her motorcykler, som er utroligt stærkt, og det er på tværs af alle skel. Om du er rig eller fattig, ung eller gammel, om du kører på den ældste og mest rustne motorcykel, eller om du har det nyeste jern til 500.000 kroner, så kan vi alle sammen samles omkring den her oplevelse på to hjul, den her frihed, som vi deler sammen, siger Per ’Popeye’ Buchwald. 

Motorcykler og tattoos i Horsens

Også andre steder i Østjylland var motorcyklister samlet. I det gamle fængsel i Horsens bliver der i disse dage afholdt Prison Ink, som er en stor tattoo-festival.

I den forbindelse blev også motorcykler lukket ind bag de tykke mure i fængslets indergård.

Det er følelsen af at komme ud og få noget vind i håret. Man tænker på alt andet end arbejde og hverdag, når man kommer af sted.

Klaus Gierl, præsident ved Harley Davidson Club Aarhus

- Vi synes, at der er en god synergi i mellem tattoofestival og motorcykler. Jeg tror, der er mange, der kører motorcykel, som også kan lide tatoveringer, og så tænkte vi, at det var en god idé at få dem herind, så kan de opleve Prison Ink også, siger arrangør af Prison Ink Bike Meet Jakob Schultz.

Tatoveringer, motorcykler og fængslet kan godt lyde som lidt af et indblik ind i en rå verden. Men ifølge arrangør Jakob Schultz så var de fleste af dem, der mødte op i Horsens helt almindelige familiefædre.

- De skal bare lige ud og lufte motorcyklen og mødes. Så skal de være her en dag og hygge sig, siger Jakob Schultz. 

Der var Harley Davidson-motorcykler så langt man kunne se på motorvejen, da Harley Davidson Club Aarhus afholdt Thunderrun.

Et tredje sted i Østjylland, hos Harley Davidson Club Aarhus, bød lørdagen på et såkaldt Thunderrun, hvor de mange fremmødte Harley Davidson-motorcyklister skulle køre i samlet flok fra Aarhus til Silkeborg.

- Det er følelsen af at komme ud og få noget vind i håret. Man tænker på alt andet end arbejde og hverdag, når man kommer af sted, siger præsident ved Harley Davidson Club Aarhus Klaus Gierl.