Wistoft kritiserer kollegaer

Syddjurs-borgmester er utilfreds med østjyske borgmestres indblanding i socialdemokratisk skræmmekampagne

Det er uskik, at de to socialdemokratiske borgmestre i Norddjurs og Favrskov Kommuner har sendt breve rundt til deres borgere, hvor de advarer dem mod en borgerlig regering.

Sådan lyder det fra Syddjurs' borgmester, Claus Wistoft (V), i et åbent læserbrev i dag.

I brevet skriver han, at det er brud på hidtidig etik, at en borgmester blander sig i en national valgkamp, når han er udpeget til at repræsentere alle borgerne i sin kommune.

Se også: S-borgmestre afviser kritik

Til TV 2 | ØSTJYLLAND uddyber Claus Wistoft kritikken:

- Jeg synes, at borgmestrene har misbrugt deres platform. Når nogen på den her måde gør det, så er vi andre nødt til at svare igen, siger han.

Udover at udtrykke sin utilfredshed med borgmestrene i henholdvis Norddjurs og Favrskov, Jan Petersen og Nils Borring, anfægter Claus Wistoft også nogle af oplysninger, som står i brevet.

Samtidig kommenterer han nogle af de socialdemokratiske ytringer, der har været fremsat i valgkampen. Blandt andet, at det vil koste offentlige arbejdspladser, hvis blå blok kommer til magten:

Se: V-kandidater: En skændsel!

- Alle husker S-løfterne fra sidste valgkamp om vækst i den offentlige sektor, faktum i Syddjurs kommune gennem den seneste regeringsperiode, er godt og vel 200 færre ansatte, i skærende kontrast til valgløfterne fra S ved sidste valg, skriver han i læserbrevet.

I alt 1,5 millioner breve er i disse dage blevet af sted til danskerne fra enten partiet Socialdemokraterne eller socialdemokratiske borgmestre.