William og Ida hitter i Østjylland

William og Ida er de mest populære navne til østjyske børn født i 2014

Foto: Colourbox

I Østjylland var det i 2014 populært at kalde sine børn for enten William og Ida. Det oplyser Danmarks Statistik i en pressemeddelelse.

På landsplan er der forskel på, hvilke navne der er populære i den enkelte landsdele, viser den årlige opgørelse.

William er det mest populære drengenavn i seks ud af ti landsdele. Det gælder i Østjylland, Københavns omegn, Nordsjælland, Vest- og Sydsjælland, Fyn og Sydjylland.

Til gengæld har William helt tabt pusten i København, hvor navnet slet ikke er med i top-fem. Her ligger Carl på førstepladsen. Den eneste anden landsdel, der har Carl med i top fem, er Nordsjælland.

På Bornholm deler Benjamin og Villads førstepladsen, mens det i Østsjælland var Victor, der var det mest populær. I Vestjylland er Lucas på førstepladsen, mens Malthe ligger nummer et i Nordjylland.

Se: Kronjyderne får færre børn

For pigerne er Emma mest populær i halvdelen af landsdelene - nemlig Nordsjælland, Østsjælland, Vest- og Sydsjælland, Sydjylland og Nordjylland.

I Københavns omegn ligger Isabella på førstepladsen, på Bornholm er det Liva, Fyn foretrækker Freja, mens det i Østjylland er Ida og for Vestjylland Sofia.

Der er omkring et halvt års forsinkelse på statistikken, da forældre har seks måneder til at indberette det valgte navn til CPR-registret.

Det betyder, at man først i juli kan sige, hvad der var det mest populære fornavn til børn født i det foregående år.

De mest populære fornavne til piger født i 2014 med bopæl i Østjylland:

- Ida

- Laura

- Freja

- Emma

- Karla

- Sofia

- Sofie

De mest populære fornavne til drenge født i 2014 med bopæl i Østjylland:

- William

- Frederik

- Noah

- Oscar

- Victor