Westergaard: Han ville være hellig kriger

Kurt Westergaard har aldrig været i tvivl om, at 29-årigesomalier burde straffes som en terrorist

Tegneren Kurt Westergaard er meget tilfreds med dagens afgørelse ved Retten i Århus. Her fandt et enigt nævningeting, at det var en terrorhandling, da en 29-årig mand sidste år brød ind hos ham bevæbnet med en økse og en kniv.

Dermed skal øksemanden dømmes efter den terrorparagraf, der blev indført i 2002 efter terrorangrebet i New York. Og den afgørelse mener Kurt Westergaard er den helt rigtige.

- Det er meget tilfredsstillende. Den mand har jeg altid opfattet som en terrorist. Som en terrorist, der ville være en hellig kriger, siger han til Ritzau.

Den 29-årige har forklaret, at han kun ville skræmme og true tegneren - ikke slå ham ihjel.

Men nu har Westergaard og anklageren fået medhold i, at økseangrebet var et forsøg på at skabe uro og kaos og skræmme en hel befolkning - altså at begå et terrorangreb.

- Jeg hørte hans forklaring i retten. Og den var meget utroværdig. Han var meget utroværdig. For mig har der ikke været tvivl om, at han først ville slå mig ihjel, og bagefter ville han lide sit martyrium, siger Westergaard.

Manden trængte nytårsdag sidste år med en økse ind hos bladtegneren, der befandt sig i sit rækkehus ved Aarhus sammen med sit nu seksårige barnebarn. Kurt Westergaard nåede at komme i sikkerhed i sit sikringsrum.

Øksemanden brugte over 20 øksehug til at trænge ind i Kurt Westergaards hjem, og han huggede derefter flere end 20 gange med øksen mod den stålarmerede dør til sikringsrummet, hvorfra tegneren skrækslagen alarmerede politiet.

Der afsiges dom i sagen fredag.