West Ham misforstod AC Horsens under forhandlinger

Bo Henriksen fortæller, hvordan engelske West Ham troede, at AC Horsens ville betale fire gange mere for deres canadiske lejesvend

05:30

På transfervinduets sidste åbningsdag lavede AC Horsens en opsigtsvækkende lejeaftale. Spilleren med det mundrette navn Doneil Jor-Dee Ashley Henry blev lejet i Premier League-klubben West Ham indtil nytår.

Og undervejs i forhandlingerne med 'The Hammers' fik AC Horsens' manager Bo Henriksen at føle, at pengene i Premier League bare er en smule større end herhjemme.

- Det beløb, som vi ville give over fire måneder, regnede de (West Ham, red.) jo med, var om måneden, fortæller Bo Henriksen, der trods alt nåede til enighed med englænderne. 

Læs også AC Horsens lejer canadier i West Ham

Selv hvis han bliver en stor succes i Superligaen, skal danske fodboldfans dog ikke gøre sig store forhåbninger om, at Doneil Henry bliver i Horsens efter nytår. Dertil er han simpelthen for dyr.

- Ej, så skal vi nok trylle. Så vi er opmærksomme på, at det nok er et engangstilfælde og det vidste vi jo også fra starten af, siger Bo Henriksen, der indrømmer at han dermed er gået på kompromis med ønsket om længerevarende kontrakter.

- I sidste ende drejer det sig om at vinde. Og før jeg kan udvikle noget som helst, så skal vi vinde, og det er det altafgørende for os. Og så går vi selvfølgelig på kompromis, med nogle af de ting vi gerne vil, siger han og fortsætter.

- Vi vil rigtig gerne have otte- og niårige kontrakter med alle vores spillere - sagt i lidt morsomhed - men det kan vi ikke, og det må vi bare agere i.

Læs også AC Horsens' nye målmand: Jeg vil være nummer 1

Bo Henriksen har dog gjort sit for at sikre sig, at det ikke er en lottokupon han har hentet ind fra London-klubben. Blandt andet har den dansk-new zealandske West Ham-spiller Winston Reid gjort Bo Henriksen meget klogere på den nye Horsens-lejesvend. 

- Winston Reid gav os et rigtig godt billede af, hvad han kunne og hvad han ikke kunne. Og hvad vi skal gøre for at få ham til at præstere på et højt niveau. Så den vej rundt er vi rigtig, rigtig godt forberedte på, hvad vi får. 

Doneil Jor-Dee Ashley Henry har dog atter sin første træning med AC Horsens til gode. Han befinder sig stadig i London, hvor han venter på at arbejds- og opholdstilladelsen går igennem. Dermed er han altså ikke aktuel til 'De Gules' kamp mod Viborg lørdag. 

Hør Bo Henriksen fortælle meget mere om, hvordan lejeaftalen med Doneil Jor-Dee Ashley Henry kom på plads i videoen øverst på siden.