Weekend med regn og skyer

Vejrudsigten i weekenden og de kommende dage er fyldt med regnbyger og faldende temperaturer

 Det er slut med det sommerlige vejr i den kommende tid.

Vejrudsigten lyder på spredte regnbyger og temperaturer mellem 10 og 15 grader de næste otte-ti dage. Det fortæller meteorolog Klaus Larsen fra Danmarks Meteorologiske Institut.

·- Det er ikke lige det mindste sommertøj, man behøver at hive frem for øjeblikket. Hvis vi skal have de høje temperaturer, skal vi have vinden nede sydfra. Men de næste otte-ti dage ligger vi et bælte af vestenvind, siger han.

Havearbejde og andre udendørs aktiviteter kan med fordel prioriteres først på lørdagen, som også starter med en del sol.

Men det er en god idé at tage en paraply med, fordi der i løbet af dagen kommer et regnvejr forbi.

- Det er nu ikke de helt store mængder, men omkring 5-6 millimeter regn i gennemsnit. Når det så har passeret landet ud på lørdagen, så vil resten af weekenden være præget af skiftevis sol og byger, fortæller Klaus Larsen.

- Det her tidlige, flotte sommervejr vi har haft, det står ikke lige på programmet. Det bliver et bygepræget vejr, hvilket er et ganske almindeligt vejr for årstiden, siger han.

Tirsdag bliver ifølge DMI den værste dag i den kommende periode, hvor vi når op på omkring 10 millimeter regn, mens de øvrige dage byder på 2-5 millimeter. Vinden bliver let til jævn fra vest- og sydvestlig retning.