Wammen valgt som folketingskandidat

Så er det officielt: Nicolai Wammen er socialdemokratisk folketingskandidat i Århus.

Et enigt repræsentantskab i Århus Sydkreds har valgt byens borgmester, Nicolai Wammen, som kredsens nye folketingskandidat. Nicolai Wammen afløser Anne-Marie Meldgaard, som stopper i Folketinget ved næste folketingsvalg.

- Jeg er glad for den tillid, som Sydkredsen har vist mig og håber, at de østjyske vælgere vil bakke mig op, når folketingsvalget kommer, siger Nicolai Wammen.

- Der er mere end nogensinde brug for en ny regering i Danmark. En regering, der prioriterer sund fornuft og et bredt samarbejde højere end smalle forlig. Jeg ser frem til valget og glæder mig til at hjælpe Helle Thorning-Schmidt til at blive Danmarks næste statsminister, siger borgmesteren.

Da Nicolai Wammen i oktober bebudede, at han ved det næste folketingsvalg bytter rådhuset ud med Christiansborg, satte det straks gang i spekulationerne om, at han vil være et godt bud på en minister i en kommende socialdemokratisk-ledet regering - eller en ny partiformand, hvis det skulle glippe.

Socialdemokraterne har da også savnet en stemmesluger i Smilets By efter den lokale folketingskandidat Svend Aukens død.

- Jeg har tidligere sagt, at Nicolai Wammen var et scoop for Århus Sydkreds. Nicolai Wammen har kvalifikationerne og den politiske erfaring til at blive en vaskeægte stemmesluger i Østjylland, på samme måde som Svend Auken tidligere har været det, siger kredsformand Jørgen Tjørnehøj.