Wammen: Der er nok at lave

Er han "Den usynlige minister"?

Fra de bonede gulve i Bruxelles til de toppede brosten i Bogense.

Tidligere Aarhus-borgmester og nuværende europaminister Nicolai Wammen (S) har masser af planer for, hvad hans ministerpost skal bruges til, nu da det danske EU-formandskab er slut.

- Jeg vil fortælle danskerne, hvor vigtigt EU er, hvor stor indflydelse beslutninger truffet i EU har på danskernes hverdag, når det gælder fødevarer, miljø og arbejdspladser, siger Nicolai Wammen og fortsætter:

- Og jeg vil høre på danskernes drømme og idéer til, hvordan vi skal skabe et bedre Europa.

Spået central ministerpost
Wammen var før folketingsvalget højt profileret borgmester i Aarhus, og på rygtebørsen blev han spået til en af de centrale ministerposter.

Derfor kom det som en overraskelse for mange, at han blev sat ind på den ganske vist betydningsfulde, men også i offentligheden temmelig usynlige post som europaminister.

I mandagens leder i Fyens Stiftstidende bliver Wammen ligefrem kaldt "Den usynlige minister".

Vil snakke med danskerne
Wammen afviser dog, at det er et ønske om at profilere sig i offentligheden, der har fået ham til at planlægge en danmarksturné, der skal skifte Bruxelles ud med "Brønderslev, Bogense og Bornholm", som han siger.

- Der bliver frigjort noget tid, hvor jeg kan komme ud og snakke med danskerne, og det glæder jeg mig utroligt meget til. Ikke så meget af hensyn til min egen person, men fordi jeg synes det er vigtigt, at vi har en stærk europadebat, siger Nicolai Wammen.