VVS-branchen er presset

Silkeborg-firma advarer mod VVS-fuskere

Mange VVS installationer udføres af uautoriserede håndværkere

VVS- og elbranchen er under et hårdt økonomisk pres, og samtidig oplever de autoriserede firmaer i stigende grad, at uautoriserede kolleger udfører autoriseret arbejde.

Det fører nu til en opfordring fra branchen om, at firmaer straks skal anmelde de uautoriserede kolleger, som arbejder med opgaver, som de ikke har lov til, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Arbejdsgiverorganisationerne Tekniq og DS Håndværk og Industri opfordrer til, at man straks anmelder de firmaer, som ikke overholder autorisationsreglerne.

- Vi er nødt til at få gjort op med, at uautoriserede firmaer udfører opgaver, der kræver autorisation. De autoriserede firmaer bruger mange penge på at dygtiggøre sig og løbende blive kontrolleret, og det sikrer en kvalitet på området. Og der system er under pres, siger Bjarne Dalsgaard Pedersen, der er autoriseret vvs-installatør i Silkeborg og formand for den midtjyske afdeling af DS Håndværk og Industri.

- Det er vores vurdering, at udførslen af både vvs- og elarbejde uden den påkrævede autorisation er i stigning, og det bliver vi alle nødt til at gøre en indsats for at bekæmpe, siger direktør i Tekniq Niels Jørgen Hansen til Licitatonen.