VUC-strejke slut

Eleverne på VUC Djursland får alligevel deres eksamener, deres læreres strejke er slut

Lærerne på VUC Djursland genoptager arbejdet fra mandag 30. april. Det sker efter, at det er lykkedes at få en midlertidig aftale i stand med Finansministeriet om lærernes løn- og ansættelsesvilkår.

Elever på skolen har frygtet, at deres eksamener ville blive aflyst på grund af strejken, men alle eksamener kan nu afvikles, fortæller Hanne Pontoppidan, som er formand for Landsforbundet af Voksen- og Ungdomsundervisere (LVU).

Aftalen betyder, at VUC fra 1. maj vil blive administreret efter de hidtidige amtskommunale overenskomster. Parterne er samtidig blevet enige om at forhandle om den ny overenskomst, og at disse forhandlinger senest bliver afsluttet i forbindelse med de ordinære overenskomstforhandlinger i 2008. Indtil da gælder den eksisterende overenskomst.

- Det er med stor tilfredshed, at jeg kan konstatere, at LVUs kamp har båret frugt, og at lærerne nu får de vilkår, vi aftalte i forbindelse med overenskomstforhandlingerne i 2005. Vi har simpelthen ikke villet eller kunnet acceptere, at Personalestyrelsen og finansministeren brugte vores overgang fra amterne til staten til at forringe de ansattes vilkår, siger Hanne Pontoppidan i en pressemeddelelse.