Vrede stilladsarbejdere i protest mod tjekkisk firma

Onsdag morgen har Århus Stilladsarbejderklub blokeret forbrændingen i Lisbjerg

01:18

Omkring 100 aarhusianske stilladsarbejdere har her til morgen belejret det kommunale forbrændingsanlæg på Lisbjerg Bakke. Det gør de i protest mod det tjekkiske firma K2 Leseni, der på trods af løfte om andet stadig arbejder med en udbygning på kraftvarmeværket.

Det gør tjekkerne angiveligt til en løn langt under det aarhusianske lønniveau og uden overenskomst.

- Vi står her, fordi vi har et problem med det tjekkiske stilladsfirma, som skulle have været ude for længe siden. Vi er interesseret i, at de laver overenskomst med 3F, og det her er så vores måde at reagere på, siger formand for Århus Stilladsarbejderklub, Jacob Jespersen, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Et brev hjælper sjældent
Direktøren i Tjekkiet har af flere omgange lovet at få styr på forholdene for de østeuropæiske arbejdere eller alternativt få dem ud fra byggepladsen. Men det er altså ikke sket, og så har de lokale stilladsarbejdere ikke set anden udvej end at gå på barrikaderne.

- Vi har erfaring med, at den traditionelle måde med at sende et brev kun trækker tingene i langdrag, og der sker ikke noget, forklarer Jacob Jespersen, der samtidig kalder forholdene på Lisbjerg Bakke som et skrækeksempel på en byggeplads.

Læs også Aarhus Havn frifundet for at læse medarbejders SMS'er

Stilladser er blevet sat op af tjekkerne i forbindelse med en ny stor fløj, der skal bygges til kraftvarmeværket.

Du kan se klip fra barrikaden og interview med Jacob Jespersen øverst på siden.