Vrede i Hørsholm: Museum bør ikke rykkes til Djursland

Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum skal fra 2017 ligge på Djursland, og det har skabt stor utilfredshed i Nordsjælland, hvor det befinder sig nu

03:46

1 af 2

Regeringens store udflytningsplan kommer også til at ramme Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum i Hørsholm, som sammen med de 12 ansatte skal slås sammen med Landbrugsmuseet på Djursland. Men det er ikke med lokalbefolkningens gode vilje.

Siden offentliggørelsen af planerne i efteråret 2015 har der været underskriftsindsamlinger, demonstrationer og en Facebook-grupper mod flytningen.

Herhen flytter staten arbejdspladser

- At man flytter en udstilling for så mange penge med så få medarbejdere, det giver ingen mening. Det er et kæmpe tab for området. Der er masser af museer i Jylland, som klarer jagt, skovbrug og landbrug. Og det er altså ikke, fordi vi ikke kan lide at tage derover, for det er et fantastisk sted, siger en af de største modstandere, Thomas Wiigh Larsen, fra Hørsholm.

Jagt og Skovbrugsmuseet skildrer udviklingen på de to områder helt tilbage fra Stenalderen, og det så mange nordsjællændere altså gerne blev i Hørsholm.

Stjæler ikke noget

- Hvis der var en mening og fornuft med flytningen, så var vi glade på museets vegne, men det er ikke tilfældet, mener Thomas Wiigh Larsen.

På Djursland derimod er politikerne godt tilfredse med udsigten til 12 nye arbejdspladser og et større museum.

Museum gør klar til sammenlægning

- Det er ikke sådan, at vi stjæler noget. Alle kan byde ind på at fortælle en god historie, og jeg kan sige til de gode folk fra Hørsholm, at vi altså også har afleveret ting til den anden side, lyder det fra borgmester i Norddjurs, Jan Petersen (S).

Tilbage står så også de 12 medarbejdere, som skal beslutte, om de vil flytte med Jagt og Skovbrugsmuseet til det jyske.

Ved ikke om de flytter med

- Man kunne have frygtet, at vi var blevet spredt fra alle vinde i efteråret, da nyheden kom, og folk så ville ud og finde sig nye jobs. Men alle er her stadig, fordi vi synes, stedet er vigtigt, fortæller museumsinspektør Julie Fabricius Friis.

Hun afslører, at personalet endnu ikke har taget stilling til, om de vil med til Djursland, men her hilses de i hvert fald velkommen.

- Det koster ikke 100 mio. at flytte 13 job

- Vi vil gøre, hvad vi kan, for at tage ordentlig imod folk fra Hørsholm. Vi taler ordentlig til hinanden og er gode mennesker. Så der er ingen grund til at være vrede og hade hinanden, siger Jan Petersen.

Du kan se hele indslaget om vreden mod flytningen øverst på siden. Her kan du også høre, hvad Thomas Wiigh Larsen mener, museets flytning kan sammenlignes med.