Vred demonstrant: Løkke bekæmper pensionister og syge

Velfærdsalliancen demonstrerede mod regeringen på Folketingets åbningsdag

01:58

På Christiansborg var der royalt besøg og masser af kjoler, jakkesæt og slips, mens der i Rådhusparken i Aarhus var fællessang og slagord mod netop de slipseklædte på ’Borgen’. I hvert fald dem, der sidder på magten.

Det var Velfærdsalliancen, der på Folketingets åbningsdag havde kaldt til demonstration i Rådhusparken i Aarhus. 

Læs også Politikere giver svar på tiltale efter lokal-kritik

Alliancen er en sammenslutning af en række fagforbund og interesseorganisationer. De er utilfredse med de ændringer, regeringen både har gennemført og varsler på velfærdsområdet.

- Det er i protest mod den fattiggørelse, der sker, når man tager fra de fattige og giver til de rige. En omvendt Robin Hood, siger Jon Rostgaard Boiesen fra Aarhus, der deltog i demonstrationen.

Og det fik flere op af stolen. 

Læs også Østergaard: Løkke skulle tage og læse sin tale igen

- Det er et brud på vores velfærdssamfunds præmisser, og det kan jeg ikke bare sidde hjemme og se på, Annette Kaalund fra Solbjerg.

Alligevel indrømmer hun, at demonstrationen i dag næppe hjælper det store. Det tror Jon Rostgaard Boiesen heller ikke.

- Jeg er ikke super optimistisk, hvad det angår, men det er bedre end ikke at gøre noget, siger han. 

Under demonstrationen langede Velfærdsalliancens lokalformand, Viggo Jonasen, ud efter statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og hans tale under Folketingets åbning.

- Hvis de rige skal have ansvar for at blive rigere, så varetager han (Lars Løkke, red.) det. Men han bekæmper folkepensionister, syge og handicappede. Det ansvar vil jeg ikke dele med ham, siger han.

Se hele indslaget i videoen øverst i artiklen.