Voldtægtssag taget frem igen

Politi kiggede nærmere på sag fra Botanisk Have

En fejl, som er opdaget i det centrale DNA register, har fået  Østjyllands Politi til at genoptage efterforskningen i en voldtægtssag fra Botanisk have, men fejlen har ikke givet et gennembrud i efterforskningen 

- Da vi oprindeligt hørte om denne her systemfejl, spidsede vi naturligvis ører, for der kunne jo ligge en eventuel opklaring af en af de mere kedelige uopklarede sager i politikredsen, eksempelvis overfaldet i Botanisk Have. Men desværre lå et nyt spor ikke blandt de DNA-spor, siger vicepolitiinspektør Michael Weiss til DR P4 Østjylland.

Fejlen bestod i, at DNA-registret på landsplan ikke havde spyttet alle DNA-hits ud på godt 1.000 spor. Men en guldgrube af fældende beviser har opdagelsen af fejlen dog ikke vist sig at være, oplyser DR Østjylland.

For 800 af de 1.000 DNA-spor har været en ny tur gennem registeret, og foreløbig har det kun givet 29 interessante hits. Ingen af dem har givet afgørende nyt i de pågældende sager.

- Jeg kan glæde mig over, at der ikke er flere, for min bekymring var rent faktisk, at der kunne være en eller flere gerningsmænd, som burde sidde i fængsel i stedet for at gå rundt ude i friheden, siger chefen for National Kriminalteknisk Enhed, politiinspektør Jørn Gravesen.

- Vi har nu gjort, hvad vi kan, for, at systemet nu virker fejlfrit, men man skal være varsom med at udstede garantier om, at sådan en fejl ikke kan ske igen. Teknik er jo teknik, så det, der virker i dag, virker måske ikke i morgen. Men derfor tester vi selvfølgelig systemet løbende for at være sikre på, at det kører, som det skal, tilføjer han.