Voldsomt røveri tæt på opklaring

To mænd er fængslet for bankrøveri i Harlev

Dommeren i Aarhus fandt torsdag politiets beviser gode nok til at fængsle to 18-årige mænd for et opsigtvækkende bankrøveri i Harlev.

De blev begge fængslet for fire uger. Det var den 16. november sidste år, at en maskeret mand gennemførte et røveri mod Nordea på Gammel Stillingvej. Med en pistol i hånden råbte han "det er et fucking røveri. Læg jeg alle sammen ned. Hvis I trykker på alarmen, så pløkker jeg hovedet af jer".

Men tilsyneladende var han ikke alene om røveriet. For ud over de to mænd, der torsdag blev fængslet, fik politiet også anholdt en tredje mistænkt.

- Den fortsatte efterforskning har ført til, at vi i dag kunne anholde en 17-årig mand. Umiddelbart arbejder vi ud fra en teori om, at den 17-årige er den mand, der var inde i banken under selve røveriet, siger politikommissær Mogens Brøndum.

Røveriet var opsigtvækkende, fordi gerningsmanden havde et stort kryds af tape på brystet og ryggen. Politiet ved endnu ikke, om det skulle forvirre personalet og vidnerne, eller om det skulle dække over nogle letgenkendelige mærker på tøjet.

Røveren slap væk med 50.000 kroner. De to personer blev anholdt onsdag formiddag. Den ene blev anholdt derhjemme, mens den anden blev opsøgt af politiet på den tekniske skole, hvor han er elev.

Den 17-årige, der blev anholdt torsdag, blev ifølge de foreløbige oplysninger anholdt nær Ribe.