Voldsomt hærværk mod værested for kvinder - tvunget til at lukke

Reden i Aarhus har været udsat for grov hærværk, der som minimum lukker stedet helt indtil på mandag

00:29

VIDEO: Reden Aarhus har været udsat for groft hærværk.

- Alt er totalskadet og endevendt. Det ligner en nytårsfest, der er gået helt galt. Ingen værdier er taget, så nogle har bare ødelagt for at ødelægge.

Sådan lyder den triste melding fra lederen af kvinde-værestedet Reden Aarhus, Anders Sørensen, efter der er blevet begået grov hærværk mod stedets lokaler i Sjællandsgade.

Hærværket har fundet sted mellem kl. 13 nytårsaftensdag og 1. januar kort før kl. 15, hvor en medarbejder mødte ind igen og kunne se, at noget var galt.

- Vi havde lukket nytårsaften som en af de få dage på året. En medarbejder kunne 1. januar hurtigt se, at noget var galt, da der kom vand ud af ventilationsskakterne, og politiet blev tilkaldt, siger Anders Sørensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Skaderne er tydelige på værestedet i Aarhus.  Foto: Privat

Skaderne er tydelige på værestedet i Aarhus. Foto: Privat

Store vandskader i lokalerne

Østjyllands Politi rykkede straks ud for i første omgang at se, om der stadig var folk til stede i lokalerne - hvilket der ikke var - og for efterfølgende at sikre spor og få syn for omfanget af skaderne.

Siden har lederen af Reden Aarhus selv kunnet konstatere de omfattende ødelæggelser.

En brandslange har været tændt, så der er pumpet flere tusind liter vand ud i lokalerne. Der er derfor sket store vandskader, og så er der begået hærværk på inventar.

Anders Sørensen, Reden Aarhus

- En brandslange har været tændt, så der er pumpet flere tusind liter vand ud i lokalerne. Der er derfor sket store vandskader, og så er der begået hærværk på inventar, lyder det fra Anders Sørensen.

På billeder fra stedets Facebook-side fremgår skaderne tydeligt. Især køkkenet er hårdt medtaget, ligesom der frygtes for de vandskader, som gulv og lofter har fået.

Skaderne er tydelige på værestedet i Aarhus. Foto: Privat

Håber at kunne åbne mandag

Reden Aarhus håber på at kunne åbne igen på mandag i det kreative rum, som hærværksmændene ikke har fået adgang til.

Læs også Reden Aarhus: Hellere sexdukker end mennesker

- Fredag skal skadeservice og vores forsikringsselskab dog ud og lave en omfangsrapport, og så ser vi, om vi får lov til at åbne mandag. Der vil så ikke være varm mad til brugerne, men vi kan stadig byde på kaffe, bad og tøjvask, siger lederen.

Hærværket efterforskes af politiet, og Anders Sørensen fortæller, at han ikke har kunnet byde ind med et bud på, hvem der kan stå bag.

Reden Aarhus har været udsat for groft hærværk. 

Ved ikke hvem der står bag

Selvom der naturligvis godt kan være personer, som af den ene eller anden grund har set sig sure på Reden.

Jeg kan ikke udelukke, at nogen ikke kan lide os, fordi vi har givet dem karantæne herfra på grund af dårlig opførsel. Men jeg har ingen grund til at tro, at de kunne finde på sådan noget her.

Anders Sørensen, Reden Aarhus

- Jeg kan ikke udelukke, at nogen ikke kan lide os, fordi vi har givet dem karantæne herfra på grund af dårlig opførsel. Men jeg har ingen grund til at tro, at de kunne finde på sådan noget her. Vi har aldrig oplevet noget lignende, siger han.

02:59

VIDEO: Anders Sørensen forklarer her nærmere om, hvad de ansatte hos Reden Aarhus har gjort efter hærværket. Reden Aarhus er et værested for kvinder, der eksempelvis har været udsat for vold i et forhold. 

Luk video

Søger vidner

Østjyllands Politi har sikret spor fra Redens lokaler og har afhørt flere personer i sagen. Men man hører gerne fra flere personer, der kan hjælpe med opklaringen.

- Vi har ikke fået afgørende oplysninger i sagen endnu og har ingen mistænkte i kikkerten. Så vi hører meget gerne fra vidner eller andre, der ved noget, siger vicepolitiinspektør hos Østjyllands Politi, Lennart Glerup, til TV2 ØSTJYLLAND.

- Der er sket så store skader på stedet, at der er en vis sandsynlighed for, at nogen måske har hørt noget, fortsætter han.

Læs også Elever fra 30 skoler fik stjålet udstyr for to millioner

Derudover satser politiet også på, at de tekniske spor kan give efterforskerne et præg om, hvilken retning de skal søge i efter gerningsmændene. 

- På nuværende tidspunkt kan vi ikke sige noget endegyldigt om motivet. Vi ved heller ikke, hvordan man er kommet ind i lokalerne, og det er usikkert, om vi finder ud af det, siger Lennart Glerup.

Har du oplysninger i sagen, hører Østjyllands Politi gerne fra dig på tlf. 114.

Reden Aarhus har været udsat for groft hærværk. Foto: Privat