Voldsomme tyverier mod pensionister

Østjyllands Politi efterlyser gerningsmænd til flere tyverier mod kvinder i Århus.

Inden for tre dage er tre ældre kvinder blevet udsat for voldsomme tyverier i Århus

Det første tyveri skete torsdag d. 26 august kl. 12:35. Gerningsmanden skaffede sig ved hjælp af dørtelefonen sig ind i en opgang på Paludan Müllers Vej i Århus V. Her ringede han på hos en 84-årig kvinde i en lejlighed. Da den ældre kvinde åbnede døren, pressede gerningsmanden døren så hårdt op, at kvinden væltede omkuld. Han stjal kvindens pung med kontanter.

Andet tyveri skete dagen efter hos en 87-årig kvinde på Skovvangsvej i Århus N. Under påskud af at han skulle kontrollere en alarm i lejligheden, lykkedes det gerningsmanden at skaffe sig adgang til lejligheden. Også her stjal manden en pung med kontanter.

Tredie tyveri skete dagen efter lørdag d. 28. august hos en 84-årig kvinde på Voldbækvej i Brabrand. Her ringede gerningsmanden på døren, og præsenterede sig som en "Falckmand". Han skubbede døren op, gik ind i stuen, og fandt i en kommode et større pengebeløb. Kvinden forsøgte at stoppe manden, men blev slået med en albue i siden.

I alle tre tilfælde beskrives gerningsmanden til at være mellem 20 til 30 år, 165 til 175 cm. høj og af anden etnisk oprindelse. To af kvinderne beskrev manden som slank, mens den tredie mener han var fedladen.

Politiet er ikke sikker på, at det er samme gerningsmand, men afviser heller ikke muligheden. Henvendelse i sagen til Østjyllands Politi på 87 31 14 48 eller 114.