Voldsom villabrand i nat: 13 studerende nåede ud

En voldsom brand fik i nat fat i taget på en stor villa i Hasle. Villaen husede 13 danske og udenlandske studerende, der alle nåede ud

00:12

Se en kort video fra nattens brand. Video: Alarm112Midtjylland

Hele taget i en villa i Hasle stod i høje flammer, da Østjyllands brandvæsen ankom til adressen på Staghøgvej tæt på Haveforeningen Trillegården i Hasle omkring 00.20 natten til tirsdag.

- Det lykkedes os at slukke branden, inden flammerne fik fat i beboelsesplanet. Der var dog enkelte gennembrændinger, siger indsatsleder Johnny Damgård til TV2 ØSTJYLLAND.

Villaen var hjem for i alt 13 danske og udenlandske studerende, der lejede værelser i bygningen og boede i både stue- og kælderplan. 

Læs også Dyr brandert: Spritbilist fik bilen konfiskeret

- De fleste studerende var hjemme, da branden brød ud, men de nåede alle ud inden branden for alvor vi fat. Og vi må da håbe de har nogle at tage hjem til, siger Johnny Damgård.

Indsatslederen oplyser nemlig, at kun to ud af de i alt 13 unge mennesker har forsikring. Dvs. at de ikke har en forsikring, der kan betale for genhusning. Natten til tirsdag er de 13 studerende genhuset gennem bygningsforsikringen.

Store brand- og vandskader

Indsatsleder Johnny Damgård vurderer, at villaen har fået en del vandskade i forbindelse med slukningsarbejdet.

- Jeg ved ikke, om man vil kalde det for totalskadet, men det er i hvert fald ubeboeligt og der skal som minimum en ny tagkonstruktion på villaen, siger Johnny Damgård.

Læs også Brandfolk reddede hus fra brand: Var tæt på at blive sparet væk

Slukningsarbejdet tog et par timer, men tirsdag morgen blev indsatslederen ringet op af skadeservice, der har inspiceret ejendommen siden i nat, og brandvæsnet måtte endnu en gang forbi adressen for at efterslukke flammer i tagudhænget. 

- Det sker jævnligt til større brande, at vi må forbi og efterslukke, selvom man regner med, at arbejdet er gjort, siger Johnny Damgård.

Villaens elinstallationer kan være årsagen til branden, der startede i det uudnyttet tagrum.

Læs også Gårdbrand nær Silkeborg opstod mellem grisestalde

I løbet af mandagen havde der, ifølge indsatslederen, været vrøvl med nogle elinstallationer i villaen, og han vurderer at det er årsagen til branden.

Politiet skal foretage deres tekniske undersøgelser af villaen tirsdag. 

Villabranden fandt sted i nat på Staghøjvej i Hasle i det vestlige Aarhus. Foto: Google Maps