Voldsom brand i halmballer

10 personer røgforgiftet efter redningsaktion

Der er lige nu brand i en større mængde halmballer ved gården Nygård nær Lyngby på Djursland.

Ifølge Østjyllands Politi er der tale om flere hundrede halmballer, som lige nu er i brand.

- Det er lykkedes at redde bygningerne i nærheden af halmballerne og få reddet alle dyrene ud. Desværre har det så betydet, at 10 personer er blevet røgforgiftet i forbindelse med redningsaktionen. Nogle af dem er formentlig naboer til ejendommen, oplyser vagtchefen ved Østjyllands Politi.

De 10 personer bliver lige nu behandlet på stedet af flere ambulancer.

Seneste melding fra Djursland Brand og Redning er, at flere dyr er blevet aflivet, men at langt de fleste dyr er reddet ud af bygningerne.

Se: 400 svin brændt inde

Branden har dog fortsat fat i de mange hundrede halmballer.

- Der er mange tons halm, der brænder lige nu. De ligger i sådan nogle stakke efter hinanden, så den ene bunke antænder den næste. Vi kan ikke gøre andet end at lade det brænde ud. Lige nu er vores opgave at sørge for, at branden ikke spreder sig til bygningerne, siger indsatsleder Leif Bang fra Djursland Brand og Redning til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Politiet modtog alarmopkaldet klokken 16.45 om, at der var udbrudt brand i en større mængde halmballer ved en ejendom i den lille by Lyngby ved Trustrup.

Ifølge både brandvæsen og politi vil der gå lang tid, inden branden er under kontrol.

- Den vil vare længe. Den er ikke ovre i morgen tidlig og nok heller ikke i morgen formiddag, siger beredskabschef Leif Bang fra Djursland Brand og Redning til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Der er lige nu tre slukningskøretøjer og fem vandtankvogne på stedet, og Beredskabsstyrelsen er lige nu på vej til stedet.