Voldeligt overfald i fængsel i Horsens

Fængselsforbundet kalder på flere betjente efter voldeligt overfald i Horsens-fængsel

På Enner Mark Fængslet i Horsens, Statsfængslet Østjylland, var der tirsdag en voldsepisode mellem indsatte. Det bekræfter Kriminalforsorgen.

Ifølge Fængselsforbundet blev en indsat overfaldet og endte med at bløde fra hovedet og få flere tænder slået løs.

Den udlægning af sagen vil sikkerhedschefen hos Kriminalforsorgens område Midt- og Nordjylland hverken be- eller afkræfte. 

Læs også Overfald på 37-årig kvinde: Nu skal mand i fængsel

- Jeg vil ikke komme ind på konkrete ting vedrørende episoderne, men desværre sker det i lukkede fængsler i Danmark. Det er heldigvis ikke ret tit, det sker. Jeg ser det som, i gåseøjne, en almindelig voldsepisode mellem nogle klienter, siger sikkerhedschef Lars Richardy til tv2oj.dk.

Tv2oj.dk har været i kontakt med Sydøstjyllands Politi, der ikke har modtaget en anmeldelse om episoden, men det kan nås endnu.

- Lige nu er vi ved at få belyst sagen. Deri ligger selvfølgelig eventuelle politianmeldelser, der kan komme senere, siger sikkerhedschef Lars Richardy. 

Læs også Anholdt ved grænsen: Slog mand i hovedet med golfkølle

Han mener ikke, at medarbejderne har været i ekstraordinær fare i forbindelse med slagsmålet.

- Jeg vil sige, at der i allerhøjeste grad er taget vare på medarbejdernes sikkerhed, og ud fra de tilbagemeldinger, jeg har fået, har personalet håndteret episoden yderst professionelt. Men personalet er jo i nogen grad af fare hver gang. Når du arbejder i sådan et lukket fængsel, er du som ansat i fare, når du involverer dig i en magtanvendelse, siger Lars Richardy.

Hos Fængselsforbundet mener formand Kim Østerbye ikke, at medarbejdernes sikkerhed er i orden.

- Vi mangler mellem 200 og 300 hundrede fængselsbetjente i Kriminalforsorgen for at være på et fornuftigt sikkerhedsniveau. Det stiller store krav til de lokale ledelser, der skal lytte intenst til medarbejdernes bekymringer. Ellers vil det her ske igen og igen, siger han i en pressemeddelelse.