Vokseværk i Skanderborg

Befolkningsvækst i Skanderborg Kommune

Luftfoto fra Vestergaards Alle i Hørning. Foto: Skanderborg Kommune

Indbyggertallet i Skanderborg Kommune vokser, og i løbet af 2014 er befolkningstallet steget mere end forventet.

Helt konkret er tallet steget med 607 personer, hvilket svarer til en stigning på cirka 1 procent. Det er den største stigning i kommunen siden 2005.

- Det er meget positivt, at vores befolkning vokser så overbevisende. Den flotte befolkningsvækst vidner om, at Skanderborg Kommune fortsat er det naturlige valg for familier, der flytter fra Aarhus. Tilvæksten gør, at vi kan fastholde og udbygge de institutions- og skoletilbud, som både nuværende og kommende borgere sætter pris på, siger Jørgen Gaarde (S), der er borgmester i Skanderborg Kommune.

I 2014 flyttede der 3.312 personer til Skanderborg kommune, og det er 5 procent flere end forventet, mens 2.894 personer forlod den, hvilket er 10 procent færre end forventet.

Borgmesteren glæder sig også over, at flere af de 18-24-årige bliver boende. Helt præcist er 150 personer mere end beregnet i den aldersgruppe blevet.

- Det er dejligt, at de unge bliver boende i kommunen. Det hænger delvist sammen med, at det er blevet sværere for unge at få en studiebolig i Aarhus. Men det har også stor betydning, at vi har fået et godt, fælles uddannelsesmiljø med Campus Skanderborg, og det kan være med til at holde på unge, siger Jørgen Gaarde.

I 2014 kom der 596 børn til verden i Skanderborg Kommune, og det er en stigning på 12 procent sammenlignet med året inden.

Per 1. januar 2015 lød indbyggertallet i Skanderborg Kommune på 58.783.