Voel-dreng scorede sit første landskampsmål

Kasper Dolberg fra Voel ved Silkeborg slog Danmarks sejr i VM-kvalifikationen lørdag aften endegyldigt fast med sit første landskampsmål

Kasper Dolberg (th) bliver her tiljublet af holdkammeraterne efter hans scoring til 1-3 mod Kasekhstan. Foto: Henning Bagger - Scanpix

Det unge stortalent måtte kaste sig ind i netmaskerne for at få scoret. Foto: Henning Bagger - Scanpix

Kasper Dolberg startede på bænken for Danmark, men blev skiftet ind med 20 minutter tilbage af opgøret. Foto: Henning Bagger - Scanpix

1 af 3

Danmark mødte lørdag aften Kasekhstan i en vigtig VM-kvalifikationskamp. Med en 3-1 sejr lykkedes det landsholdet at bevare mulighederne for at spille sig til slutrunden, og sejren blev endegyldigt sikret via højrefoden hos et helt særligt østjysk talent.

Kasper Dolberg, der oprindeligt er fra Voel ved Silkeborg, scorede nemlig det sidste mål i kampen, da han med ni minutter tilbage af opgøret sendte Martin Braithwaites fine tværpasning det sidste stykke ind over stregen.

- Det er et mål, jeg vil huske, og forhåbentlig er det det første af mange mål på landsholdet fra min side. Da jeg scorede i min debut for Ajax, var det det største, og nu har jeg også scoret på landsholdet, det vil jeg huske, sagde Kasper Dolberg efter kampen.

Læs også Guldfugl fra Silkeborg er kåret til Årets Fund

Kasper Dolberg startede på bænken, men kom ind i stedet for Yussuf Poulsen med godt 20 minutter tilbage af opgøret. Og blot 10 minutter skulle han bruge på grønsværen, før han havde sendt bolden i netmaskerne.

Spillet på banen var nu på trods af sejren ikke noget at råbe hurra for. Det medgav Dolberg da også.

- I første halvleg var det ikke så godt. Vi fik ikke sat vores spil, og de spillede rimelig let rundt om os. Men jeg havde en fornemmelse af, at det aldrig rigtig blev farligt. Vi skal spille bedre, men vi vandt, og det er det vigtigste, lød det fra ham.

Tottenham-spilleren Christian Eriksen scorede til 0-2 for Danmark på straffespark. Det første mål blev scoret af Nicolai Jørgensen. Kasekhstan reducerede til 1-2, inden Kasper Dolberg altså lukkede kampen.  Foto: Henning Bagger - Scanpix

Det kun 19-årige stortalent, der til dagligt spiller i Ajax, efter han forlod Silkeborg IF i 2015, har haft noget af en kometkarriere kulminerende med deltagelse i Europa League-finalen for sin hollandske klub og nu sit første landskampsmål.

Derfor er det da også en velfortjent ferie, der nu venter Kasper Dolberg, som har spillet hele 47 kampe i sin debutsæson for Ajax.

- Jeg glæder mig til at komme hjem og lave ingenting, sagde Kasper Dolberg.