VM-debut for ung Odder-roer

Alex Berg Kristensen fra Odder deltog i weekenden ved U23 VM

Alex Berg Kristensen fra Odder var i weekenden rejst til Plovdiv i Bulgarien, og det var ikke for at slappe af og nyde det gode vejr. I stedet knoklede han sammen med sine med-roere Frederik Taubjerg, Eskil Bech-Pedersen og Mads Pedersen.

De fire deltog i U23 VM i letvægtsklassen uden styrmand, som man kan kalde de unges modsvar til Guldfireren.

Odder-roeren blev udtaget til holdet for få uger siden, og han har ligget i træningslejr lige siden.

Til VM mødte de fire unge roere stærke hold allerede i de indledende heat og måtte nøjes med en fjerdeplads efter Japan, Tyskland og Frankrig.

Lørdag var der opsamlingsheat, hvor den danske letvægtsfirer kunne kvalificere sig til mesterskabets A-finaler, men her blev det til endnu en fjerdeplads, og Alex Berg Kristesen rejser hjem fra sit første VM med en samlet 8. plads.

Han er skuffet over ikke at have nået A-finalerne, men i betragtning af den pressede optakt og den korte tid de fire har haft til at blive sammenroet, synes han, at en 8. pladsen er en meget flot præstation, siger han i en pressemeddelelse fra Odder Roklub.

- Alt i alt har vi udviklet os gennem dette VM, og jeg er sikker på, at når vi kommer hjem, er vi glade for de resultat, vi har lavet, siger han.