Virtual reality-uddannelse i Grenaa er Danmarks største

Erhvervsakademiet i Grenaa har gjort virtual reality til en del af undervisningen

01:52

Det kan se lidt fjollet ud, når man render rundt med et virtual reality headset og laver fagter ud i luften. Men på Erhvervsakademi Dania i Grenaa er den nye teknologi en seriøs del af undervisningen i timerne.  

- Jeg ser en meget spændende fremtid inden for spilindustrien i forhold til, hvad vi kan gøre. Normalt har vi været meget fastlåste i forhold til vores bevægelser inde i spillet. Med virtual reality så kan vi gøre, at det virker mere realistisk, siger studerende ved EA Dania i Grenaa Michel Leif Hansen. 

Læs også Aarhus-unge med til at udvikle fremtidens computerspil

Virtual Reality er et af de nyeste skud på stammen inden for teknologi. Det fungerer på den måde, at man tager virtual reality headsettet på, og så føles det ellers som om, at man er en del af spillet.

Billedet, der bliver vist på de to skærme i headsettet drejer sig nemlig i takt med, at man selv drejer hovedet. På den måde giver det en mere ægte oplevelse, end en normal skærm ville gøre. 

 

Erhvervsakademiet i Grenaa er gennem et internationalt samarbejde blevet Danmarks største uddannelsessted for udvikling af virtual reality.

- For os handler det meget om at blive kloge på VR (virtual reality red.) og finde ud af, hvor bevæger VR sig hen. Vi skal sikre os, at vi er med i frontlinjen, at vores studerende bliver dygtige og klar til at udvikle de programmer og spil og de oplevelser, der er brug for inden for det her VR-område, siger Campuschef ved EA Dania i Grenaa, Jonathan Yde. 

Læs også Unge bruger tre dage på Counter Strike-bootcamp i Grenaa

Virtual reality spås allerede nu en stor fremtid i spil industrien, hvor nogle af de største firmaer satser stort på teknologien. Men ifølge Jonathan Yde rummer teknologien også andre muligheder end computerspil.

- Hvis man som arkitekt skal fremvise en ny bygning, så kan man også vise den for den potentielle køber eller bygherrer, inden bygningen overhovedet er opført, siger Jonathan Yde. 

I Mårslet bliver elever undervist i esport. Se mere her: