Virksomheder får alt for ofte nej til lån

- De ville låne mig fire millioner på trods af, at jeg kunne stille sikkerhed til 20 millioner kroner. Det er nærmest latterligt

02:19

Direktør Henrik B. Nielsen viser rundt i sin virksomhed.

Han ejer møbelvirksomheden International Furniture A/S i Ørum på Djursland, der to år i træk er blevet kåret til Gazelle-virksomhed.

- Det er dejligt. Vi har også fået anerkendelse af erhvervsrådet herude, siger Henrik B. Nielsen

Virksomhedens succes betyder, at Henrik B. Nielsen gerne vil udvide. Men en udvidelse til 12 millioner kroner falder ikke i god jord hos pengeinstitutterne.

- De ville låne mig fire millioner på trods af, at jeg kunne stille sikkerhed til 20 millioner kroner. Det er nærmest latterligt, siger Henrik B. Nielsen.

Læs også Jens fejrer 40-års jubilæum som flaskedreng - møder tre timer før hver dag

Han står ikke alene.

- Når mange af de her virksomheder henvender sig i deres pengeinstitut, får de ofte et nej, siger Jørgen Steffensen, initiativtager og advokat, "Vækst på Djursland".

Det skal et nyt erhvervsnetværk sætte en stopper for. I Investeringsselskabet "Vækst på Djursland" vil erhvervsdrivende gå sammen om at skabe vækst og få flere virksomheder til Djursland

Læs også K efter helårsfærge-nej: Tror ikke på projektet

- Hvis det lykkes, vil det også lykkedes at samle tilstrækkelig med finansieringskroner til, at vi kan være fødselshjælper til en række lokale projekter, siger Jørgen Steffensen.

Ifølge initiativtagerne får alt for mange virksomheder nej til lån fra penge- og realkreditinstitutterne, fordi de ligger i et yderområde.

Målet er hjælpe lokale virksomheder i gang økonomisk og med rådgivning, så de står stærkere, når de beder pengeinstitutterne om lån.

Øverst kan du se hele indslaget om erhvervsnetværket på Djursland, der er gået sammen om at skabe vækst i yderområdet.