Vindmøllesag splitter byråd og skaber to nye løsgængere

Socialdemokraterne i Norddjurs mister Pia Bjerregaard og Helle Plougmann, fordi de ikke føler, der er plads til dem som møllemodstandere

Kommunalbestyrelsen i Norddjurs Kommune stemte tirsdag for et nyt vindmølleprojekt med tre kæmpemøller ud for Grenaa Havn, og den beslutning får nu to af møllemodstanderne til at forlade Socialdemokraterne i protest. Det drejer sig om Pia Bjerregaard og Helle Plougmann, der i stedet bliver løsgængere.

- Der har tidl. været to vindmøllesager, og det her er så den tredje, der bliver prikken over i’et. Møllerne ville kunne ses over hele Grenaa, og det er andre folks liv, vi rammer, siger Pia Bjerregaard til tv2oj.dk.

Læs også Byrådet i Norddjurs stemte for vindmølleprojekt

20 af byrådsmedlemmer stemte for, imens otte var imod det nye vindmølleprojekt. Og nu er Socialdemokraternes gruppe så blevet reduceret fra 12 til 10 medlemmer.

- Projektet har fået ros, fordi det vil kunne skabe en masse arbejdspladser i området, men det tror jeg ikke på. Anholt Vindmøllepark skulle også give nye jobs, men det skete ikke, lyder det fra Pia Bjerregaard.

Derfor havde hun og Helle Plougmann på forhånd aftalt, at hvis vindmølleprojektet i Grenaa fik opbakning, så ville de forlade Socialdemokraterne.

Læs også Fejlvalgt politiker har fundet et nyt parti

- Men partiet står stadig for den politik, som vi er tilhænger af – på nær vindmøllerne – så vi er villige til fortsat at samarbejde med partiet. Nu tager vi det i første omgang stille og roligt, og så ved jeg, at der kommer en protestgruppe mod møllerne, forklarer løsgængeren.

Status i byrådet i Norddjurs er nu, at der for tiden sidder tre løsgængere. Udover Pia Bjerregaard og Helle Plougmann er det Harald Grønlund, som for et halvt års tid siden brød med Liberal Alliance - også grundet uenighed om vindmøller.

Løsgængerne i Norddjurs

Pia Bjerregaard var tidligere valgt for Venstre i Grenaas byråd, hvorefter hun skiftede til Socialdemokraterne, som hun siden har opnået valg for i Norddjurs Kommune.

Helle Plougmann har for år tilbage været opstillet og vikarieret for SF. Ved seneste kommunalvalg fik hun en plads i kommunalbestyrelsen i Norddjurs – denne gang for Enhedslisten sammen med Ulf Harbo. Uenigheder med ham førte dog til, at hun blev løsgænger, inden hun så meldte sig ind hos Socialdemokraterne. Dem har hun så også forladt nu.

Harald Grønlund var tidl. en del af Liberal Alliance, indtil han brød ud af partiet – også på grund af uenighed om møller.