Vind op til kulingstyrke: Smuk tirsdag kan føles som frostvejr

Husk at nyde solskinnet tirsdag - fra onsdag er det slut

01:05

De fleste steder ligger temperaturen tirsdag morgen kun lige omkring frysepunktet, men i løbet af dagen vil termometeret de fleste steder nå 3-4 i grader i Østjylland.

Det betyder dog ikke, at man skal smide handsker og huer, for vinden gør, at det formentlig vil føles som frostvejr hele tirsdag.

Der bliver masser af solskin, og det skal i simpelthen huske at nyde i fulde drag.

Lone Seir, TV 2 Vejret

Det skyldes, at højtrykket, som har givet os to meget flotte solskinsdage søndag og mandag, viger mod syd og øst, og det har allerede i nattens løb fået vinden til at tiltage.

- Vi får en jævn til hård vind allerede i morgentimerne, og i løbet af dagen kan vi måske endda få en kulingstyrke, så selv om termoteret viser de her 3-4 grader i morgen, og solen er fremme på himlen hele dagen igennem, så kan det godt føles som frostvejr med det her blæsevejr oveni hatten, siger vejrvært Lone Seir fra TV 2 Vejret.

Læs også Kør pænt: Politikontrol ved skolerne i denne uge

Tirsdag bliver også den sidste dag i denne omgang med solskin til de fleste.

- Det holder tørt, og der bliver masser af solskin, og det skal i simpelthen huske at nyde i fulde drag, for når vi tager hul på onsdag, så kommer der mange skyer ind, og der er faktisk ikke nogen steder, hvor solen for alvor kommer igennem igen, siger Lone Seir.

Summa summarum: Sæt pris på solskinnet tirsdag, for fra onsdag er det forbi med både sol og frost, når flere skyer med lidt regn, slud og tøvejr begynder at dominere landet.

Læs også Nabostrid: Derfor vil Alice og Michael ikke skifte skinnende tag