Ville røve rutebil

Buschauffør undgik bevæbnede røvere

Foto: Google Maps / Midttrafik

En buschauffør handlede hurtigt, da to maskerede personer med en kniv i aftes nærmede sig hans bus kl. 21.42.

I forbindelse med, at bussen skulle sætte passagerer af ved et busstoppested ved krydset Viborgvej/Sommervej i det vestlige Aarhus bemærkede buschaufføren på linje 114 to personer, som stod med ryggen til bussen. Han troede ikke, at de skulle med, men pludselig vendte de to personer sig og gik hen mod bussen.

- Buschaufføren kan se, at de er maskerede, og at den ene har en kniv. Han skynder sig at lukke døren, men den ene har allerede fået sin fod indenfor og får sin fod i klemme, da døren bliver lukket. Buschaufføren åbner så døren hurtigt, så den maskerede person kan trække sin fod til sig, og så lukker han døren igen og kører, fortæller politiassistent ved Østjyllands Politi Marianne Morgen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Han gør det eneste rigtige, og undgår at udsætte sig selv og passagererne for noget, tilføjer hun.

Efter noget tid opdagede buschaufføren, at personens sko var faldet af vedkommendes fod og lå inde i bussen. Den undersøger Østjyllands Politi nu:

- Vi undersøger den selvfølgelig for at se, om der er noget DNA, siger Marianne Morgen.

Politiet efterlyser vidner

Politiet efterlyser vidner i sagen, da signalementet af de to maskerede personer ikke er særlig detaljeret:

- Vi efterlyser vidner, der har set det her, eller passagerere i bussen, der kan bidrage med viden, fortæller Marianne Morgen.

Den ene af de to maskerede personer beskrives som værende 170-180 cm høj, slank af bygning, iført mørkt tøj, tørklæde eller elefanthue for ansigtet. Han havde en kniv i hånden. Den anden beskrives som værende iført mørkt tøj, tørklæde eller elefanthue op for ansigtet.

Politiet kan kontaktes på 114.