Ville giftes med plejedatter

Anklage: Det er ord mod ord i retssag

Hvem taler sandt i den opsigtsvækkende sag om seksuelt misbrug på et opholdssted ved Skanderborg - den tidligere forstander og selvudnævnte plejefar, der nægter alt, eller plejebørnene, der påstår, at den nu 64-årige mand har begået adskillige overgreb mod dem?

Det er ord mod ord i sagen, der i disse dage oprulles foran et nævningeting ved Retten i Horsens, så nævningene har en særdeles vanskelig opgave med at vurdere hvem, der ikke fortæller sandheden.

Det skriver bt.dk.

Mens nævningene mandag lyttede til tre af børnenes forklaringer om overgreb, kom turen tirsdag til flere af de personer, som har haft med børnene at gøre, mens overgrebene skulle have fundet sted.

I vidneskranken var blandt andre den pædagog, som pigen LP, der angiveligt er blevet tvunget til samleje fra hun var seks til hun blev 13 år gammel, første gang betroede sig til.

- Det var i efteråret 2007. Vi havde været på kanotur, og vi sad alene i en bil, da hun fortalte mig om det første gang. Hun fortalte, at hendes plejefar fra X (bostedet i Skanderborg, hvor tiltalte var forstander, red.) havde begået seksuelle overgreb mod hende, sagde pædagogen ifølge bt.dk.

Flov over krænkelser

Pigen var på det tidspunkt 15 år gammel og boede på et nyt opholdssted i Aalborg,

- Hun virkede flov, vred og krænket. Jeg spurgte bevidst ikke ind til detaljer. Hun fortalte, det var foregået over lang tid. Hun ville gerne have det var en hemmelighed, men jeg siger at det er mere end jeg kan gå med selv, lød det fra pædagogen.

Under de efterfølgende samtaler med LP fortalte hun blandt andet om, hvordan forstanderen havde kørt hende til Grønhøj Feriecenter i Løkken, hvor nogle af overgrebene fandt sted.

- Hun fortalte også, at han gav hende en ring der og, at han havde sagt, de skulle giftes, når hun blev gammel nok. Jeg tror, hun har været forelsket i JU (forstanderen, red.), og jeg tror, det var derfor, hun var flov, sagde pædagogen, som også var en slags kontaktperson for pigen.

Præcis hvornår frieret skulle have foregået, redegjorde pædagogen ikke nærmere for, men ifølge anklagemyndigheden skulle den i dag 64-årige plejefar havde begået overgreb mod pigen på det omtalte feriecenter flere gange over en periode på tre år, mens pigen var 10-13 år gammel.

Den tiltalte nægter sig skyldig i alle anklager. Der forventes af falde dom den 2. maj, skriver bt.dk.