Vildt: Palle fra Randers får flaskepost-svar efter 36 år

Som en purung dreng smed Palle Hørdum Gudmann fem flaskeposter i vandet syd for Afrika. Nu har han fået svar - igen

Som otteårig smed Palle Hørdum Gudmann i 1980 fem flaskeposter i vandet nær Sydafrika. Foto: Google Maps/privatfoto

Her er brevet, som Tim fra Sydafrika har fundet i en flaske - 36 år efter at den blev sendt i vandet. Foto: Privatfoto

Palle Hørdum Gudmann bor i dag i Randers med sin kone og børn. Foto: Privatfoto

1 af 3

I en tid med mails, sms'er og sociale medier er vi vant til hurtigt at få svar på vores beskeder. Nogle gange skal man dog stadig længe for at få et svar - endda meget længe.

Som syvårig var Palle Hørdum Gudmann fra Mellerup ved Randers på vej fra USA til Den Persiske Golf ombord på den store Mærsk-supertanker Kristine Maersk. Også hans storebror samt mor og far var ombord på skibet. Året var 1980.

Undervejs morede de to brødre sig med at smide flaskeposter i vandet. I alt søsatte drengene fem flasker med hvert sit brev i farvandet ud for Sydafrika.

Mød Palle hvis flaskepost blev samlet op efter 36 år

Nu - 36 år senere - er der kommet svar fra en sydafrikaner, der har fundet den ene af flaskerne. Tim, som manden hedder, har kontaktet Palle Hørdum Gudmann i en mail.

- Han har tilsyneladende googlet mig og fundet frem til mig. Han har taget et billede af brevet i flaskeposten og vedhæftet det i mailen, fortæller Palle Hørdum Gudmann, der i dag bor i Randers.

Flasker fundet i fire lande

Faktisk er det fjerde gang, Palle Hørdum Gudmann modtager en henvendelse efter at have sendt de fem flasker i søen.

- Min far har fortalt, at to af flaskerne blev fundet i Namibia og Sri Lanka tilbage i starten af 80'erne. Senere blev jeg kontaktet af en brasilianer ved navn Fabrio. Han fandt den tredje flaske i 1995. Og nu er der altså dukket endnu en flaske op. Det er helt utroligt!

Flaskepost fundet efter 18 år

Palle Hørdum Gudmann arbejder i dag som shippingmand og befinder sig onsdag ombord på et skib i Nørresundby i Nordjylland. Når han senere kommer tilbage til Randers, vil han sende et svar til sydafrikaneren Tim, som altså blev den fjerde person, der fandt en af de 36 år gamle flaskeposter.

- Jeg synes, det er helt vildt. Det er en god historie, og det sætter tingene lidt i relief. I disse tider skal alting gå så stærkt, men det unikke ved flaskeposter er, at der kan gå meget lang tid, inden man får et svar, siger Palle Hørdum Gudmann til tv2oj.dk.

Hverken Palle Hørdum Gudmann eller hans bror har ikke mistet interessen for flaskeposter, siden de sejlede verdenshavene tynde tilbage i 1980:

- Jeg har selv sendt nogle af sted sammen med mine egne børn!

Tiden må nu vise, om Palle Hørdum Gudmanns børn får svar - i 2052 eller deromkring...

TV 2 | ØSTJYLLAND møder onsdag Palle Hørdum Gudmann. Se senere et interview her på tv2oj.dk.