Vildt cykelløb til Randers

Danmarkspremiere i Vorup Grusgrav

Danske mountainbikeryttere, der har lyst til et særligt adrenalinkick, har nu mulighed for at afprøve en helt ny sportsgren inden for mountainbike-sporten på en 700 meter lang bane med hop og drop i Vorup.

- Det er en fantastisk sport, der giver et helt specielt kick. Du har kun halvandet minut til at slå dine konkurrenter, hvor du både skal koncentrere dig om at være den hurtigste i sprint og den bedste til at hoppe og lande, siger Jeppe Bob Bertelsen, der er initiativtager af arrangementet og medlem af Randers Cykleklub i en pressemeddelelse.

Ryttere eliminerer hinanden

Løbet hedder Eliminator, for rytterne kører de 700 meter i hold på fire, og det er kun de to hurtigste, der går videre efter hvert løb. Rytterne eliminerer så hinanden, til der er fundet en vinder, og på den måde er det anderledes end andre mountainbikeløb.

- Vi vil lave et dynamisk løb, så både ryttere og publikum får en super oplevelse i weekenden. Publikum er placeret tæt på rytterne og kan mærke suset og spændingen, når rytterne vinder eller falder. Og til rytterne har vi lavet en masse sideevents, så vi kan fastholde deres interesse, når de ryger ud af løbene, siger Jeppe Bertelsen.

Løbet køres søndag den 15. september på Tebbestrupvej 98 i Vorup.