Vilde med festuge-park

Bypark skaber stor begejstring i festugen

Festugen byder på et væld af forskellige arrangementer og begivenheder.

En af de helt store attraktioner er dog byparken, som er etableret mellem Rådhusparken og musikhusparken. En stor, grøn midtbyoase.

Flere byrådspolitikere er endda så vilde med parken, at de er klar til at arbejde for, at de to midtbyparker lægges sammen permanent:

- Jeg tror, at festugeprojektet endelig kan åbne for, at der sker noget permanent. Folk kan se, at det har givet en dejlig, grøn oase i midtbyen. Så vi ser gerne, at Frederiks Allé helt bliver lukket, og at der bliver lavet en permanent park, siger formanden for teknisk udvalg, Jette Jensen (EL), til jp.dk.

Rikke Gram, landskabsarkitekt og partner i firmaet Schønherr, der har skabt festugens bypark, finder det oplagt at arbejde for en permanent løsning:

- En stor park giver meget mere som et fælles rum for byen end to små grønne steder. Rummets proportioner forandres fuldstændigt, udtaler hun.

Teknisk rådmand Bünyamin Simsek (V) er dog bekymret for trafikken:

-Mit fokus er at få en infrastruktur i byen, der hænger sammen. Og med de ændringer, vi laver på havnen, er det vigtigt, at vi har en gennemgående trafik på Frederiks Allé. Trafikken hænger sammen som perler på en snor, derfor giver det ikke mening at lave sådan en afspærring, siger han til avisen.