Vild med tunge kugler

Lektor skal til VM i kettlebell

04:35 Luk video

Anders Hougaard fra Ry arbejder til daglig som lektor på Syddansk Universitet i Odense. Det meste af hans fritid går med at løfte kanonkugler med håndtag også kaldet kettlebell.

Lektoren fra Ry er forsvarende danmarksmester i disciplinen snatch, som går ud på at løfte en kugle med en hånd flest mulige gange på 10 minutter, og undervejs må man skifte hånd én gang.

Anders Hougaard er forsvarende dansk mester i klassen med en 24 kilo kugle. Her formåede han at løfte kuglen hele 170 gange inden for de 10 minutter.

Senere på året deltager han ved VM i kettlebell, som foregår i Tyskland, og lektoren fra Ry håber, at han kommer hjem med et godt resultat, selvom der venter hård modstand fra Rusland.

- Det er at få et godt resultat i amatør-rækken og så prøve at prøve kræfter med de hårde russere i den professionelle række, og de er nogle hårde nysere, fortæller Anders Hougaard med et glimt i øjet i Go' Aften Østjylland.

Klik på videoen øverst og se Anders Hougaard give en smagsprøve på sin kunnen med de tunge kugler, og få svar på hvorfor kettlebell kan være godt, hvis du har haft en diskusprolaps.

Du kan se hele udgaven af Go' Aften Østjylland i aften på TV 2 | ØSTJYLLAND kl. 18.15 og 21.30.