Vild jagt efter tricktyv: Endte med at få sin pung igen

En ekspedient i en butik i Randers handlede hurtigt, da et par forsøgte at stjæle hendes pung under disken

Røveriet fandt sted i JS Asian Shop, der ligger Ved Volden i Randers. Foto: Google Maps

I går eftermiddags opstod der pludselig tumult i JS Asian Shop Ved Volden i Randers. Ekspedienten var ved at hjælpe, en kvindelig kunde, da der pludselig løb en mand ind i butikken og stjal hendes pung under disken.

Den kvindelig kunde viste sig at være en afledningsmanøvre, for sammen med manden flygtede hun ud af butikken med ekspedienten i hælene. Ekspedienten fik fat i kvinden, der under tumulten tabte en whiskyflaske ud tasken.

I går opstod der tumult, da to personer forsøgte at stjæle ekspedienten i JS Asian Shops pung.  Foto: Google Maps

Manden kom tilbage efter kvinden og skubbede ekspedienten væk, så kvinden kom fri. Parret flygtede ind i en bil, der var parkeret på Østervold. Men ekspedienten fortsatte jagten og forsøgte at standse bilen ved at skubbe sig ind af passagersiden, mens hun hang ind over manden og tog fat i rattet.

Manden smed pungen fra sig, mens kvinden kørte bilen væk. I farten kørte de ind i parkeret personbil.

Læs også Bandemedlemmer anholdt med narko og doping

Hold afstand til tyven

Ifølge Østjyllands Politi er der tale om et atypisk tricktyveri. De oplever ikke umiddelbart særligt ofte, at folk følger efter den tricktyv, der har bestjålet dem.

- Ofte opdager folk først noget tid efter tyveriet, at de mangler deres pung, siger kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi, Jeanette Løw Rasmussen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Dom stadfæstet: Krigsveteran får ikke lov til at afsone et andet sted

Jeanette Løw Rasmussen forklarer, at det selvfølgelig er en menneskelig reaktion, at kvinden følger efter, når hun ser, at hendes pung bliver taget. Men hun mener ikke, at man selv skal sætte jagten ind på gerningsmanden.

- Vi opfordrer folk til at holde afstand til tyvene og ringe til politiet hurtigst muligt. Så har vi mulighed for at rykke hurtigt ud, og folk undgår at bringe sig selv i fare, siger Jeanette Løw Rasmussen. 

Østjyllands Politi har kontakt med flere vidner til episoden, men hører fortsat gerne fra borgere, der kan have set gerningsmændene, på 114.

Ekspedienten beskriver gerningspersonerne som: 

En kvinde:
- Kvinde
- Lys i huden
- 30-35 år
- Ca. 160 cm.
- Havde håret i hestehale
- Talte gebrokkent engelsk
- Iført sort jakke og bar skuldertaske

En mand:
- Lys i huden
- 30-40 år
- Kraftig af bygning
- Tyk i ansigtet
- Iført sort jakke og sorte bukser