Vild biljagt gennem Randers endte med færdselsuheld

En 28-årig mand forsøgte i høj fart at stikke af fra politiet kort efter midnat fredag, men kørte galt efter flere kilometers biljagt

Den 28-årige mand mistede herredømmet over sin bil på Fladbrovej nær Randers. Foto: Google Streetview

Foto: Google Maps

1 af 2

Et større drama udspillede sig kort efter midnat fredag, da flere politipatruljer jagtede en 28-årig mand, der sammen med en yngre medpassager forsøgte at stikke af fra ordensmagten.

Jagten endte med et færdselsuheld og en eftersættelse til fods.

En patrulje blev opmærksom på køretøjet, da det kom kørende i høj fart på motorvejen i nordlig retning fra afkørslen Sdr. Borup ved Randers. Bilen kørte fra ved Randers C, og her forsøgte politiet at få den 28-årige mand til at standse.

Læs også To døde i voldsom trafikulykke nær Aarhus

- Det ville han ikke. I stedet kørte bilisten videre ad Fladbrovej mod Langå via både fortov og cykelsti, og han nåede op på 160 km/t, siger kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi, Janni Lundager, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Vi skal have fastlagt, hvor mange overtrædelser af færdselsloven, han er skyldig i.

Janni Lundager, Østjyllands Politi

Godt fire kilometer ude af Fladbrovej gik det dog galt for den 28-årige mand, der mistede herredømmet over bilen og forulykkede.

Herefter forsøgte han og den 18-årige passager at stikke af til fods.

- Den 18-årig mand blev først fanget af en hundepatrulje 100 meter fra ulykkesstedet, og kort efter blev også chaufføren fundet og anholdt. Den sidste var anholdt kl. 00.34, fortæller Janni Lundager.

Påvirket af narko

Den 28-årige mand, der er fra Tjele, viste sig at være påvirket af narko, og det bliver han sigtet for, ligesom der helt sikkert venter flere sigtelser for trafikforseelserne.

Læs også Falsk alarm: Brand i mikroovn sendte studerende på gaden

- Vi skal have fastlagt, hvor mange overtrædelser af færdselsloven, han er skyldig i. Om han stak af, udelukkende fordi han var påvirket, eller han har mere på samvittigheden, ved vi endnu. Han var meget fåmælt under afhøringen, siger Janni Lundager.

Den 18-årige passager er løsladt igen, og bliver formentlig ikke sigtet for noget. De to anholdte kom ikke noget alvorligt til i forbindelse med uheldet.