Vil være Europas Alcatraz

Fængslet i Horsens har store ambitioner

05:01

1 af 2

Museum, konferencecenter, turistbureau, kontorfællesskab og koncertsted.

Fængslet i Horsens har allerede i dag mange funktioner, som hvert år tiltrækker tusindvis af besøgende.

Det nedlagte statsfængsel er blevet en kulturinstitution i Horsens og også på landsplan, og det er det potentiale, som i endnu højere grad skal udnyttes.

Derfor har Fængslet fået tildelt 2,5 millioner kroner af Realdania til at undersøge, hvordan de 23.000 kvadratmeter bygninger bedst muligt kan anvendes.

Ifølge chefen for Fængslet, Claus Petterson, har de gamle fængselsbygninger og deres historie internationalt format:

- Det (Fængslet, red.) har potentiale til at blive Europas Alcatraz. Der findes ikke en kulturinstitution, som minder om Fængslet noget andet sted i Europa, siger Claus Petterson i programmet 'Kulturkampen' der sendes i aften på TV 2 | ØSTJYLLAND.

Allerede nu er der planer om et etablere et vandrehjem, så de besøgende i fremtiden får mulighed for at overnatte i det nedlagte statsfængsel.

Det vigtigste er ifølge Claus Petterson, at alle nye tiltag skal gå hånd i hånd med Fængslets største force - nemlig dets fortid:

- Den formidling og fortælling om, hvordan det har været at sidde i et fængsel, den bevarer vi i de andre produkter, siger han.

Du kan se hele interviewet med chefen for Fængslet,Claus Petterson, i videoen øverst på siden.

Interviewet bliver sendt i programmet Kulturkampen i aften kl. 20.00. Hvis du ikke kan vente så længe, kan du allerede nu se hele aftenens program ved at klikke her.