Vil vække Nimbus til live

Har fået eneret til at producere nationalklenodie

01:55

1 af 2

Danmarkshistoriens nok mest hæderkronede og kendte motoriserede køretøj nogensinde får snart nye hjul at køre på. Claus Støvlbæk Clausen fra Grenaa har nemlig sat sig for at vække Nimbus-motorcyklen til live. Han har derfor fået eneret til at producere og sælge Nimbus-motorcyklen igen.

Det bliver den klassiske Nimbus C-model - også kendt under kælenavnet "humlebien" - som Claus Støvlbæk Clausen nu vil lancere på ny. Nimbus C-modellen blev for første gang vist frem for 80 år siden. Bag stod makkerparret Fisker og Nielsen, der også er kendt for Nilsfisk-støvsugeren.

Den danske legende på to hjul har ikke været produceret i 54 år. Men nu glæder Claus Støvlbæk Clausen sig til - forhåbentlig - at få produktionen i gang igen.

- Det er fantastisk. Det skal ikke kun være navnet, vi skal have mange af de klassiske Nimbus-træk med. Jeg er sikker på, at det bliver en succes, siger Claus Støvlbæk Clausen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Hvis alt går vel, håber Claus Støvlbæk Clausen, at produktionen vil gå i gang i 2015. Se de prægtige gamle maskiner i indslaget øverst på siden.