Vil undgå ny ghetto

Øger indsatsen i udsat boligområde

Randers Kommune vil forhindre, at Vangdalparken udvikler sig til en ghetto. Foto: Google Maps

Efter mange års boligsocial indsats i Jennumparken og området omkring Glarbjergvej i Randers Nordby ønsker Randers Kommune nu sammen med boligorganisationerne at udvide indsatsen.

Kommunen frygter, at også Vangdalparken i den nordvestlige del af byen udvikler sig negativt.
  
- Vi er blevet opmærksomme på, at Vangdalparken i stigende grad har fået mange af de samme udfordringer i beboersammensætningen, som er i blandt andet Jennumparken. Det vil sige et forholdsmæssigt stort antal skrøbelige familier, førtidspensionister og arbejdsløse, få højtuddannede og et generelt lavt indkomstniveau, siger borgmester Henning Jensen Nyhuus (S) i en pressemeddelelse.

Søger om støtte
For at undgå, at Vangdalsparlen udvikler sig negativt, har
byrådet besluttet at ansøge Landsbyggefonden om støtte til en ny helhedsplan for perioden 2013-2017.

Bliver planen til virkelighed, vil den samlede plan foruden Vangdalparken også omfatte Jennumparken og Glarbjergvej.
 
- Sådan et område er i fare for at havne i en negativ spiral, hvor det begynder at isolere sig fra resten af byen, og hvor beboere bliver utrygge ved at bo der. Det ønsker vi naturligvis at undgå, og her ved vi fra vores egne og andre byers erfaringer, at det med en god boligsocial indsats kan lade sig gøre at stoppe og vende den negative udvikling, siger borgmester Henning Jensen Nyhuus.

I alt er det planen at sætte knap 30 mio. kr. af til indsatsen, hvoraf Randers Kommune og boligorganisationerne i fællesskab vil bidrage med godt syv mio. kr.