Vil stoppe forurening

Naturfredningsforening til kamp mod træstøv

Danmarks Naturfredningsforening vil have Syddjurs Kommune til at skride ind over for spånpladefabrikken Novopan i Pindstrup.

Som TV 2 | ØSTJYLLAND tidligere har fortalt, har virksomheden i årevis overskredet de tilladte grænseværdier for hvor meget træstøv, der må være i luften.

Dette er sket, uden at Syddjurs Kommune trods protester fra flere naboer har skredet ind over for Novopan. Også Statsforvaltningen har kritiseret Syddjurs Kommunes håndtering af sagen.

Danmarks Naturfredningsforening går nu ind i sagen og kræver, at Syddjurs Kommune får produktionen stoppet, hvis problemerne med forureningen ikke snart er løst.

- Efter DNs opfattelse er der kun én ansvarlig løsning på virksomheden og kommunens efterladenhed: Krav om produktionsstop 1. oktober, såfremt forureningen ikke er fjernet inden da. Et sådant krav giver mulighed for kontant politiindgriben, såfremt virksomheden ikke overholder det, siger formanden for Danmarks Naturfredningsforening i Syddjurs Kommune, Christian Bundgård, i en pressemeddelelse.