Vil stoppe Bilka-byggeri

HK frygter for byens arbejdspladser

Dansk Supermarked har søgt om tilladelse til at opføre en Bilka i Randers. Men det er ikke en god idé, mener HK Handel Østjylland.

Fagforforeningen frygter, at supermarkedet vil koste arbejdspladser i Randers' nuværende butikker.

- En stor Bilka lidt udenfor Randers vil betyde, at de mindre butikker i midtbyen og Randers Storcenter kommer til at miste omsætning. Derfor mener vi, at kommunen skal sige nej, siger Cliff Præstegaard, der er formand for HK Handel Østjylland i en pressemeddelelse.

Vil ikke skabe flere job
HK er desuden bekymret for, at den foreslåede placering af Bilka vil betyde en voldsom trafik igennem Randers centrum. Desuden mener fagforeningen ikke, at en Bilka vil betyde yderligere arbejdspladser til Randers.  

- Bilka skaber ikke ekstra handel, men tager omsætning fra de eksisterende butikker, så samlet vil det være status quo. Desuden vil det betyde, at de små butikker med specialiserede og uddannede medarbejdere lukker til fordel for en kæmpe Bilka, hvor vi ved at to tredjedele er ungarbejdere eller deltidsansatte. Så fra vores medlemmers perspektiv vil det ikke være positivt med en Bilka i Randers, siger Cliff Præstegaard.

Bliver byggeriet en realitet, skal supermarkedet ligge i Paderup ved Neptunvej.