Vil skaffe flere metalhænder

Der mangler folk i metalindustrien

Mangel på medarbejdere med særlige kompetencer inden for metalindustrien bliver større. Derfor vil Jobcenter Horsens og Business Horsens skaffe flere hænder.

Den globale konkurrence udfordrer de danske metalvirksomheder. I Horsens er der brug for flere hænder og hjerner med kompetencer inden for metalindustrien. Derfor inviterer Business Horsens og Jobcenter Horsens en række metalvirksomheder til en snak om problemets omfang.

- Vi er også nødt til at have et uddannelsessystem, der fremover kan levere de rigtige medarbejdere med opdaterede kompetencer, når behovet er der. F. eks. skal man være bedre til at uddanne medarbejdere på den ofte avancerede tekniske platform, som virksomhederne befinder sig på, og ikke på ældre teknologi, som vi desværre ofte ser, siger bestyrelsesformand for Business Horsens, Poul Ulsøe.

Manden på gulvet er en mangelvare

Viksomhederne skal effektiviseres, optimeres og være mere oppe på dupperne.

- Det betyder mere specialiseret teknologi, mere komplekse produktioner og dermed kravet om, at den enkelte medarbejder besidder de rigtige specialkompetencer. Og det er manden på gulvet, manden ved maskinen, vi i første omgang skal have fat i. Det er maskinteknikerens, industriteknikerens og smedens særlige kunnen, der er en mangelvare, siger Poul Ulsøe.

Men de to initativtager har ikke tænkt sig at løse problemet alene. der skal flere spillere på banen, som i fællesskab skal være med til at løfte opgaven.

- Herefter skal vi i dialog med uddannelserne, de relevante fagforeninger, LO, DI og andre med interesse i området. På den lange bane handler det ikke mindst om at få gjort de tekniske uddannelser mere lækre, så flere vil vælge at gå den vej, siger Poul Ulsøe.