Vil skabe en bedre folkeskole

Skolelukninger er nødvendige, mener Venstre

06:36

1 af 2

Venstre i Randers står 100 pct. fast i spørgsmålet om, hvorvidt der skal lukkes lokale folkeskoler.

Ifølge byrådsmedlem Anders Buhl-Christensen (V) er det nødvendigt at nedlægge skoler, hvis kommunens folkeskoler samlet set skal have et løft.

I øjeblikket er lukningerne af fem lokale folkeskoler i offentlig høring. Anders Buhl-Christensen er indstillet på at lytte til forslagene fra borgerne.

Dog afviser han på forhånd, at høringsrunden ændrer på, at der skal lukkes skoler.

- Når man lægger ud, at der er fem skoler, der skal lukke, så er det jo en alvorlig sag. Vi ved godt, at det berører rigtigt mange mennesker.

- Men det, der skaber grundlaget for at skabe et bedre provenu, det er, at vi ikke har så mange mursten og så mange bygninger, som vi efterfølgende skal vedligeholde og holde drift i. Det gør, at vi får frigivet nogle millioner kroner, som vi kan bruge til at lave en bedre folkeskole for, siger Anders Buhl-Christensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se: Politikerne vakler ikke

Efter at beslutningen om at lukke skoler blev taget, er flertallet i byrådet langsomt blevet mindre. Som det ser ud nu, er det kun Socialdemokraterne, Venstre og Dansk Folkeparti, der ønsker at nedlægge fem skoler.

De tre partier udgør dog stadig et flertal i byrådssalen. Derfor bliver der ifølge Anders Buhl-Christensen ikke ændret på beslutningen, når den fremtidige skolestruktur endeligt skal vedtages 12. januar.

Dog understreger han, at alle partier er inviteret med til forhandlingsbordet.

- Hele byrådet er indbudt til at være med. De partier, der har lyst til at være med under de afgørende forhandlinger til allersidst og være med til at sætte de endelige streger, de skal selvfølgelig være velkomne.

Se hele interviewet med Anders Buhl-Christensen i videoen øverst i artiklen.