Vil sikre vækst i Midtjylland

Ny aftale skal styrke virksomheder

En ny aftale mellem regeringen og Vækstforum Midtjylland skal sikre vækst og arbejdspladser i regionen.

Aftalen indeholder et styrket samarbejde inden for blandt andet fødevareindustrien og sætter gang i et nyt vækstprogram med fokus på små og mellemstore produktionsvirksomheder.

- Med dagens aftale samler vi kræfterne omkring en række større initiativer på områder, hvor virksomheder i Region Midtjylland har international konkurrencekraft og får derved større kritisk masse i indsatsen. På den måde realiserer vi samtidig vigtige indsatser, som regeringens vækstteams har anbefalet, siger erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF), der også er meget tilfreds med udsigten til at etablere et nationalt vækstprogram for små og mellemstore produktionsvirksomheder.

Formand for Vækstforum Midtjylland, regionsrådsformand Bent Hansen (S), peger på vigtigheden i, at Midtjylland - som er landets førende fødevareregion - får endnu mere fokus på fødevareområdet, så regionen kan skabe "en samlet indsats for en fødevareproduktion i verdensklasse".

Står for halvdelen af fødevareeksporten

Fødevareminister Mette Gjerskov (S) mener, at aftalen kan komme hele landet til gode.

- Region Midtjylland står for over halvdelen af den danske fødevareeksport og viser med dens engagement i den årlige Food Festival, at den tager mad seriøst. Den energi kan vi bygge videre på. Med aftalen giver vi mulighed for at udvikle nye virksomheder og produkter og iværksætte initiativer, som kan komme fødevarevirksomheder i hele landet til gode, siger Mette Gjerskov.

Aftalen involverer ifølge minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen (S), også en række initiativer, der kan skabe bedre sammenhæng mellem by og land, herunder udbredelsen af mobildækning og bredbånd.